Vilken härlig dag!

Idag hade jag först tänkt gå på en jobbmässa. Men kände mig inte alls sugen på det. Säkert bara en massa folk och stökigt. Så det lockade inte. Jag kände mig redan fullmatad på jobbfronten idag.

Sen fick jag ett meddelande från Edgars kompis Novas pappa om att de tänkte gå till Öppna Förskolan. Jag var lite sugen på det men Jonas ville hellre gå ut. Det har varit fint väder idag så det kändes dumt att vara inomhus. Vår hiss fungerar igen. Hurra!!! Man har inte kunnat öppna dörren på vår våning på två veckor. Men nu hade de fixat det. Jag känner mig mycket friare när hissen fungerar.

Vi gick till Folkets Park. Edgar fick testa sina kängor som vi fått av Cilia. De är lite stora ännu. Men det gick bra ändå. Jag testade först med raggsockor. Men då var det så svårt att få i foten ordentligt. Har ni några tips där? Så det fick bli med vanliga strumpor.

I början tyckte nog Edgar att det kändes konstigt och lite klumpigt. Han har bara testat skor ett fåtal gånger. Men efter ett tag så vande han sig och gick med på att gå om man höll honom i händerna. Men gruset och allt annat på marken var mer spännande. Tur vi har en ordentlig overall till honom.

Han fick gå lite på konstgräset och kullarna.

Sen fick han testa att gunga i den här hängmattan. Det var roligt ett tag.

Sen fick han testa denna gungan. Men den tyckte han inte om.

När vi hade lekt klart där gick vi vidare till cykelsafarin. Den är fin. Där finns olika sorters cyklar som man får låna. Edgar testade en trehjuling men nådde inte fram till pedalerna ännu. Men det gick bra om pappa puttade på honom.

Man kan gå med cykeln också om man inte når ner riktigt. Det gör han med sin egna gåcykel också här hemma.

Det här var spännande. Det blir roligare sen när han kan cykla själv. Då kan han och kompisarna leka här.

När vi cyklat klart så gick vi vidare till en annan del av parken. Där finns väldigt mycket för barn att göra. Så jag är så glad att vi bor så nära. Här kan vi spendera mycket tid sen när det blir varmare. Där finns en massa bänkar med bord som man kan sitta och fika på. Ibland har någon kalas där. Perfekt ju när man bor i lägenhet och inte vill ha vilddjuren inomhus.

Här testar Edgar båten. Där är väldigt mycket att klättra på. Vilken dröm det här måste vara som liten. Jag minns våra tråkiga lekplatser när jag var liten. Idag finns det många lekplatser i Malmö med olika teman. Jag har för mig det finns en karta med de. Kan lägga ut den sen om jag hittar den.

Till slut kom vi till gungorna. Där är bara tre bebisgungor så man brukar få köa ett tag. Det borde de utöka tycker jag.

Edgar skrattade högt och skrek av glädje. Alla de andra föräldrarna skrattade med. Han tycker det är så roligt att gunga. Vi funderar på att köpa en gunga och sätta i en av våra bjälkar på ovanvåningen. Det är ju perfekt!

Sen blev vi trötta och gick vidare till Ica Amiralsgatan och handlade lite. Jag hade beställt ett paket från Matsmart som hade kommit. Så Jonas fick bära Edgar hem och den 17 kg tunga lådan åka vagn.

Nu är vi trötta och jag känner mig väldigt nöjd med denna dag. Jag känner mig så lycklig när vi har varit ute och lekt. Jag blir lätt deprimerad när jag känner mig fast i lägenheten pga hissen. Jag hoppas verkligen att den ska fungera hela tiden nu. Då kommer helgerna när jag och Edgar är själva att bli mycket roligare.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Christina
,
Ja det finns verkligen många lekplatser i Malmö. jag och äldsta sonen, nu
Christina
,
oj min 16 månaders skickade i väg kommentaren innan jag var klar 😊 Det finns många lekplatser, jag och äldsta sonen nu 7,5 år har försökt att besöka alla temalekplatserna. många är bra men en del är rätt tråkiga och slitna. men jag tror kommunen jobbar med att fixa till dom. Rymdlekplatsen är INTE värt ett besök t.ex 😊
sillyme
sillyme,
Som det kan gå! 😂 Kul att ha lite att välja mellan. Tack för tipset. Då struntar vi i den. 😄
nouw.com/sillyme
Emma
,
Ett tips för lite stora skor är att lägga i en sula alternativt en halvsula beroende på hur mycket för stora dom är. 😃
sillyme
sillyme,
Ja vad smart! Tack för tipset! 😊
nouw.com/sillyme