Vi sitter i karantän!

Denna bilden tog jag i lördags. I söndags vaknade Edgar med hosta och feber.

Jag skrev ju i onsdags att jag började ta det hela med Corona lite mer på allvar. Det hade känts så avlägset innan. Helt plötsligt var det så nära inpå. Det är svårt att inte få lite panik när en sjukdom drar över hela världen så snabbt som denna har gjort.

Edgar var hemma från förskolan i torsdags och fredags. Han var på förskolan en dag, i onsdags. Samt på Öppna Förskolan i tisdags. Ändå så blev han sjuk.

Vi vet ju inte vad det är för virus han har fått. För man får ju inte testa sig. I söndags hade jag faktiskt lite panik över att äckelviruset skulle ha nått hem till oss. Vår lilla familj. Så jag försökte ringa 1177. Men där var så lång kö.

Hur mycket man än har läst på innan. Så är det precis som att hjärnan slutar att fungera när det drabbar en själv. Paniken kanske? Att jag försökte ringa 1177. Vad skulle jag säga till de egentligen? Mitt barn har fått Corona!!! Jag vet inte. Nu vet jag bättre. Nu har det fått landa lite. Det är ju faktiskt bara som en vanlig influensa. Kanske lite mer aggressiv eftersom ingen är immun mot den. Är man frisk så klarar man den oftast bra. Det är värre för de äldre som även har andra sjukdomar. För de som kanske är sängliggandes. Då kan det bli lunginflammation av det. Det är det som är farligt.

Så jag tror inte att vår lilla familj kommer att bli jättesjuka och dö. Även om jag var lite orolig för min mans skull som har diabetes. Men han är ju inte gammal eller sängliggandes.

Jag och Edgar har varit inne sen i fredags. Jag jobbade hemifrån då. Man ska vara hemma tills man känner sig helt frisk + 2 dagar. Det är rekommendationen. Jag kommer absolut inte gå ut tidigare. Även om jag redan börjar klättra på väggarna.

Jonas, min man, mår fortfarande bra. Så han har kunnat handla och hämta mediciner. Det dumma med Corona verkar ju vara att det kan ta upp till 14 dagar innan det bryter ut. Sen har jag läst att det kanske t om smittar innan det har brutit ut. Ingen som vet ju. Så Jonas fick gå hem från sitt jobb i söndags. De är väldigt noga där. De måste ta tempen varje dag innan de går till jobb. Det är ju bra.

Igår blev jag så arg på alla som hamstrar. Varför??? Vad tror ni ska hända??? Att all mat och toapapper ska ta slut??? Ja, kanske bara för att ni hamstrar!!! Är man handikappad som jag är, endometrios och kronisk bäckensmärta, så är hemkörning av veckohandlingen guld värd. Jag orkar inte gå i en affär så länge och sen bära allt. Så vi brukar handla via nätet. I fredags gjorde jag en beställning på Willys. Varorna skulle inte komma förrän idag tisdag. När vi handlat på mat.se så har vi fått de dagen efter. Men nu finns inte de i Malmö längre. Så jag testade Willys. Jag var så nöjd med den handlingen och längtade tills all mat skulle komma hem. Det är så otroligt skönt att ha en full kyl och frys. Men vet ni vad??? Igår fick jag både ett sms och ett mail om att de avbeställt min order pga hög belastning och att varor hade tagit slut. Alltså det här är helt galet!!! Så har man väntat hela helgen och så får man detta dagen innan. Jag blev så fruktansvärt förbannad!!!

Snälla alla ni som hamstrar, sluta vara så förbannat egoistiska och tänk istället på alla de som har de svårt. Handlar alla som vanligt så kommer både mat och toapapper att räcka till alla. Jag lovar!!! Produktionen upphör ju inte bara för att ett virus drar igenom Sverige. Men varorna tar slut och hinner inte produceras bara för att ni köper på er 100 balar toapapper. Allvarligt!!! Vad ska ni med allt papper till? Det är ingen magsjuka som går. I värsta fall har vi ju alla vatten i våra kranar. T om rent vatten. Galet! Ja jag blir irriterad. Det hade varit intressant att höra hur hamstrarna tänker. Någon som vill dela med sig?

Blö! Hur mår jag då? Ingen feber ännu. Bara lite hosta och snuva. Men jag håller mig inne. Det tog nog några dagar innan det bröt ut på Edgar. Han var lite småsnuvig i fredags.

Hur mår ni? Är ni fler som sitter i karantän där hemma? Vad hittar ni då på om dagarna?

❤️Magdalena❤️

  • Sjuk

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
De som hamstrar är tokiga. Undrar hur mycket toapapper dom brukar använda en månad. Dom kanske ska sälja på svarta marknaden. Försök att njuta inomhus
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Ja man undrar ju om de kommer att sälja vidare. Annars har de toapapper för flera månader framåt. 😂💕
nouw.com/sillyme
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Vi har handlat precis som vanligt och kommer att fortsätta göra så, det blev dock lite extra handling idag men inte till oss, utan vi handlade åt mina föräldrar. Fattar inte varför folk hamstrar som dom gör!!! Däremot så var vi på plantagen och köpte penséer till trädgården och resten följer med ner till stugan 😊 annars gillar vi bara läget och tar en dag i taget.
nouw.com/passionbagareokock
sillyme
sillyme,
Ja det är ju det bästa! 🙂 Åh härligt att vara ute i trädgården och pyssla. 😍
nouw.com/sillyme