Vi har valt skola!

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra. Lite rastlös bara. Vill gå ut men det blåser ju alldeles galet. Så vi har fixat här hemma istället.

Edgar fyller ju 6 år i år. Vilket betyder att han ska börja i skolan till hösten. Galet vad tiden går snabbt!!! Jag hänger inte alls med.

Jag tycker att vi fick information om skolan väldigt sent. Vi fick första brevet nu i januari. Då ska man ha hunnit välja skola innan 2 februari. Lite stressigt! Det är ju första gången för oss. Man vill ju gärna hinna läsa på om de olika skolorna i lugn och ro innan. Kanske gå runt och kika hur de ser ut och var de ligger.

Nu hade jag snappat upp lite info från vänner om hur det fungerar. Så vi har läst på lite om de olika skolorna. Hade vi inte haft vänner vars barn som också ska börja skolan så hade vi inte alls tänkt på att det redan var dags. Borde man inte ha fått informationen tidigare?

Men nu har vi i alla fall valt. Man får välja upp till sju skolor. Sen får man hoppas på att man får någon av de som man har valt. Vi valde tre olika. Två som är nära och en där bonussonen gick. De två som ligger nära är F-9 och den andra F-6. Den där bonussonen gick lär barnen sig mycket om kultur. Vilket jag tycker är både roligt och viktigt.

Är det fler som har barn som ska börja skolan till hösten? Eller har någon barn som redan har börjat i skolan? Ni kanske har lite tips? Hur gick det för er när skolan började? Skriv gärna en kommentar så blir jag glad!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar