Var ska vi bo?

När jag var liten ville jag alltid bo i ett slott.

Jag flyttade ner till Malmö från Hässleholm för 12 år sen snart. Det är något av det bästa jag har gjort. För äntligen kände jag mig hemma och passade bättre in.

Nu när jag har fått barn så känner jag mig lite splittrad. Malmö är en fin stad att bo i med barn. Här finns det massor att göra och man behöver sällan känna sig ensam. Man träffar alltid på någon annan förälder. Sen har jag många vänner som har fått barn ungefär samtidigt som oss och som bor i närheten. Det är kul både för mig och Edgar.

Även om vår lägenhet är mer än bra så tycker jag inte om läget. Vi bor utmed en stor korsning med mycket trafik. Jag skulle aldrig låta Edgar gå ut själv här när han är liten. Det känns lite otäckt. Sen att det sprang omkring en man här i helgen med ett automatvapen gör ju inte saken bättre. Det känns inte så tryggt här. Men samtidigt kanske det kan hända i vilken stad som helst. Men det händer mycket skit i Malmö.

Men jag vet inte om jag skulle trivas i en mindre stad eller att bo på landet. Det skulle kännas lite som att ta ett steg tillbaka. För jag gillar att bo i en större stad. Men samtidigt saknar jag att kunna gå ut utan att det är en massa människor omkring en hela tiden.

Vi kikar på hus ibland. Men det är så dyrt i Malmö. Jag skulle gärna vilja ha ett lite äldre hus som är speciellt. Men det är svårt att hitta här. Vi funderar lite på att köpa en lägenhet istället för att hyra. Kanske en mindre och samtidigt ha en kolonistuga. Det hade kanske varit bra att börja med. För jag vill vara ute på sommaren och inne på vintern. Jag hatar att frysa.

En dröm jag har är inte längre att bo i ett slott. Utan jag skulle vilja flytta till ett varmt land där man slipper frysa. Jag tror att jag skulle må bättre av det. Vi har sagt att vi ska göra det sen när vi går i pension. Men varför vänta?

Jag vet inte riktigt vad jag vill eller vad som är bäst för Edgar.

Hur tänker ni? Bor ni i ert drömhem?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Anonymous
,
Maste man inte tjana pengar da? ar din man rik?
sillyme
sillyme,
Tjäna pengar för vad? Man kan väl jobba och bo var som helst?
nouw.com/sillyme