Vår julafton!

Igår på julafton körde vi bil upp till mina föräldrar i Bjärnum. En resa som råkade bli lite längre och annorlunda än vad vi trott.

Jonas körde. Jag nämnde att vi kunde köra utanför Hässleholm istället för att köra igenom. Att det nog gick snabbare. Så han körde på och jag satt och bloggade och lekte med Edgar. När jag tittar upp så känner jag inte igen mig. Jag har kört denna väg så många gånger. Ser en skylt där det står Hörby N. Hmmm! Eh Jonas, glömde du svänga av i Rolsberga. Hm ja, det gjorde jag nog. Så vi fick stanna till på en rastplats och kolla kartan. Jonas blodsocker var lite lågt så jag fick köra. Men jag hade glömt glasögonen så det kändes inte riktigt bra. Jag fick köra på en liten väg mellan Hörby och Höör och det regnade sånt där smått som klistrar sig fast på rutan. Men till slut kom vi ut i Höör och jag hittade.

Vi blev lite sena och missade Kalle. Det blev jag lite besviken över. För jag tycker det hör till julen att sitta där alla samlade och titta på tv medan mamma dukar fram maten.

Väl framme så busade Edgar rundor. Han verkade inte ha så ont i benet längre. Har lärt sig hur han ska stå utan att det gör ont. Kryper gör han också med det gipsade benet i luften.

Mormor och morfar har så mycket spännande att titta på. Han är väldigt duktig och tittar bara. Mormor samlar på dockor och morfar på bilar. Spännande!

Morfar har som tur är alla sina bilar inne i ett skåp så man inte kan röra de. Edgar hade nog velat plocka ut alla.

Sen hittade han julgranen med en massa paket under. Men han petade bara lite försiktigt på den. Kulorna satt ändå långt ner. Vi trodde att han skulle plocka ner alla och välta granen. Men det gick bra.

Sen åt vi julmat. Min mamma lagar alltid en massa vegetariskt gott till oss. Vi fick aubergine- och champinjonsill som var jättegoda. Min favorit, hemmagjord rödbetssallad fanns också med. En rotfruktsgratäng, korvar och quornbollar med julkryddor. Mums! Edgar var nog lite för uppspelt för att kunna äta. Han satt och tjabbade hela tiden. Hade så mycket att prata om.

Att busa med kusin Christian var roligt. Det är inte så ofta de träffas.

Mormor har alltid fina halsband på sig. Konstigt nog drog han aldrig i mina örhängen som var som julgranskulor.

Sen kom tomten. Min systerson Christian fick ställa upp eftersom Edgar känner honom minst. Vi trodde att han skulle bli rädd.

Men Edgar ville bara sitta i mormors knä och titta på tomten. Precis som att han undrade vem det var. Sen hjälpte han tomten att dela ut julklapparna. Alla julklapparna var till Edgar eftersom vi vuxna leker julklappsleken.

Så här fin julgran hade mina föräldrar.

Edgar fick en rolig leksak med bollar av moster Malin och Magnus. Den lekte han mycket med hela kvällen. Han fick också ett täcke, påslakan & örngott och ett tågset från Brio.

Moster Malin fick visa hur man skulle göra med bollarna. Man bankar på de med en hammare så åker de ner för en bana och ut. Han fick rätt på det ganska snabbt.

Sen lekte vi julklappsleken. Den snälla varianten där alla får ett paket. Det är inte roligt annars. Jag fick ett våffeljärn där man gör djupa våfflor som man kan fylla med glass eller annat gott. Mums! Den här måste vi testa snart.

Efter julklapparna åt vi Ris a’ la Malta. Det är min favorit! Edgar tyckte också det var gott. Sen var vi riktigt mätta. Vi vuxna slappade lite och Edgar lekte vidare.

Senare på kvällen blev det fika med en massa goda kakor som min mamma bakat. Edgar fick smaka struvor och klenäter för första gången. Det var tydligen gott.

När ögonen gick i kors på Edgar så fick Jonas gå upp och natta honom. Han blir så vild när han är trött. Inte konstigt att han trillar och slår sig. Vi satt uppe ett tag till. Tror vi gick och la oss vid 00.

Det var en mysig dag! 😍

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
Det låter sol ni hade en superbra jul 😍 god fortsättning 😃
nouw.com/jennysvardag