Vår helg!

I fredags jobbade Jonas som vanligt så jag och Edgar var själva hemma. Ja förutom bonussonen som vi bara ser ibland.
Vi var så trötta efter besöket hos mina föräldrar i torsdags så vi orkade inte göra så mycket. Vi stannade inne och lekte.
Edgar fick en spis av sin mormor och morfar. Den leker han mycket med. Han fick några muffinsformar av mig så han kunde baka kakor.

Vi läste lite böcker också. En av Edgars favoriter är en tjock bok från Goboken. Den kan han sitta och bläddra i hur länge som helst. Han kan säga många djur som finns i den. Där är också några sånger som han vill att vi ska sjunga.

Edgar fyllde 1 1/2 år i fredags. Så det firades med lite presenter. Han fick en bok och cykelhjälm med Babblarna. Nu måste jag bara få ut min cykel från vårt överfulla förråd och sätta fast barnsitsen så vi kan ut och cykla lite. Jag borde också ha en hjälm då. Använder ni hjälm när ni cyklar?

Vi åt lite glass när Jonas kom hem från jobbet. Jag gjorde marängsviss. Edgar fick en lightversion. Det var så gott. Längesen jag åt det.

Katten Saga hittade en låda som hon la beslag på. Bäst att skynda sig innan syrran tar den.

I lördags var jag och Edgar i Folkets Park och lekte lite. Jag hann inte ta en enda bild för Edgar springer så snabbt.
Först pratade han med clownen som sitter på en bänk där. Sen sprang han mot gungorna. Där fick jag ta tag i honom så han inte blev nergungad. Sen hittade han några roliga hus som man kunde leka tittut i. Han hittade toaletterna där det fanns en rolig liten trappa som man kunde gå upp och ner för, om och om igen. Vem behöver en lekplats? Sen hälsade han på två barn som lekte i ett annat hus. De förstod inte vad han sa.

Sen träffade vi på Edgars kompis Nova med föräldrar som också var i parken och lekte. Men Edgar hade inte tid med de. Där var så mycket annat att springa och titta på. Jag hängde knappt med. Jag var ju tvungen att ha vagnen med. Tur att det bara var den lilla vagnen.

Något som jag har varit rädd för skulle hända hände. Det finns ett lågt staket i metall runt plaskdammen där. En väldigt konstig höjd. Som jag fasat för så sprang Edgar emot det och lyckades snubbla till så han stod på näsan och ramlade mot staketet. Han slog i läppen. Som tur var så blev han bara lite svullen. Sen fick han sitta i vagnen igen. Han blir lite för vild när han får springa själv.

Vi gick till Ica och handlade lite. Sen somnade Edgar när vi var inne på Sweet och köpte glass. Så det blev väldigt jobbigt för mig när vi kom hem. Den lilla vagnen som egentligen är väldigt lätt att fälla ihop och slänga in i förrådet gick inte alls att fälla ihop när man hade ett sovande tungt barn på ena armen. Så den fick snällt stå utanför förrådet. Sen ångrade jag att jag hade handlat. Edgar väger en del nu alltså. Så det var inte så lätt att gå ut själva med den vagnen heller när hissen inte fungerar.

I söndags var det tråkigt väder och regn så vi stannade inne. Edgar fick titta i sina Pixiböcker som sen låg över hela golvet. Sen lekte vi med Briotåget. Fast han tycker fortfarande det är roligare att ta sönder det som jag byggt. Det blev ett bad också. Där skulle han kunna sitta hur länge som helst och leka.
Ja det var allt som hände för oss under helgen.

Vad har ni hittat på?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer