Vad tycker du om äldre mammor?

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt!

Veckans tema är Äldre mammor!

När jag var yngre så tyckte jag att om man var över 30 när man fick barn så var man gammal. Kanske för att jag själv är en sladdis. Men det tycker jag inte idag. För jag är själv en äldre mamma. Det är ju också mycket vanligare idag med äldre föräldrar. I alla fall i storstäderna.

Jag var 32 år när vi började försöka bli med barn. Det var ju en bra ålder tyckte jag. Jag hade velat ha barn länge men inte träffat den rätte. Det tyckte jag var så viktigt! Ni kan kanske föreställa er ångesten jag hade när åren tickade på och vi aldrig fick vårt barn. När skulle man ge upp? Skulle man verkligen kunna göra det? Det har jag svårt för att tänka mig.

Som ni flesta redan vet så kämpade vi i många år. Jag hann fylla 40 innan Edgar föddes. Många tycker säkert att jag är för gammal. Men jag känner mig inte som 40. Snarare 30. Jag tycker det känns skönt att ha levt lite innan jag lyckades bli mamma. Även om det tog lite väl lång tid. Men jag hann bli vuxen på riktigt och känna mig erfaren på livet.

Hur tänker ni om detta?

Det skulle vara intressant att läsa vad ni tycker om dagens ämne. När är man för gammal att få barn enligt dig? Bara skriv! Ingen har rätt eller fel! Man gör som man själv vill!

Nästa veckas ämne är Vaccin! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

🌸 Förlossningsdepression

🌸 Medberoende

🌸 Psykisk ohälsa

🌸 Äldre mammor

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

SecretLioness
SecretLioness,
Jag tycker inget speciellt om äldre eller yngre mammor. Huvudsaken är att man är mogen för att bli mamma, ålder är inte relevant. Sen överlag kan jag tänka mig att det är bättre att vara en äldre mamma än ung för då har man troligen en mer stabil bostad och ekonomi och har förhoppningsvis uppfyllt sina drömmar. Tror själv att jag kommer bli en äldre mamma eftersom det finns miljontals saker jag vill göra innan jag är redo för barn. Haha... Trevlig kväll! 😊
nouw.com/secretlioness
biabia
biabia,
Ulrika
,
Jag var 30, 32 och 42 när jag fick barn. Sista barnet var väldigt oplanerat och jag kände mig som världens äldsta med magen i vädret och det kändes som alla glodde ilsket på mig. Nu, ett år senare, inser jag att den tanken endast satt i MITT huvud och ingen annans. Jag känner mig inte gammal...jo, bara när jag träffar förstagångsmammor som vill prata barnbajs och diskutera vilken barnmat som är bäst. Jag har liksom gjort det...behöver inte göra det igen....😉