Ammar du ditt barn?

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt!

Veckans tema är Amning!

Amning är något som många verkar ta för givet. Man föder sitt barn och sen ammar man det hur länge som helst. Men vissa avstår från amning för att de inte vill. De kanske känner sig obekväma med det eller är rädda för att det inte ska funka.

Jag var en av dem som inte trodde att amning skulle vara något för mig. Men jag ville ändå ge det ett försök. På BB gick det inte så bra. Edgar ville inte ta bröstet och blev jättearg när det inte kom något direkt. Jag fick pumpa lite för att gå igång det och han fick tilläggsmatas.

När vi kom hem gick det lite bättre. Jag fick med mig en amningsnapp hem som funkade bra. Men det kom inte tillräckligt så vi fick ändå tilläggsmata honom.

Jag hade under denna tiden mycket gallkramper också vilket inte gjorde det hela bättre. Jag kunde bara ta min medicin om jag gjorde amningsstopp i 48 timmar tror jag det var. Under denna tid fick jag pumpa hela tiden. Till slut orkade jag inte gå upp mitt i natten för att pumpa eller hålla på med att amma och tilläggsmata. Det blev för mycket allting. Det funkade inte för mig. Så efter 2 månader gav jag upp. Då fick jag äntligen lite sömn och började känna mig som en människa igen. Jag kunde nämligen sitta uppe hela nätter för Edgar ville ammas hela tiden.

Vi fick hjälp på amningskliniken två gånger. Då fick vi lära oss lite nya knep och att jag max skulle amma 15 min på varje bröst. Så där satt jag mitt i natten och räknade minuterna och tittade på tv.

Men nej! Det funkade inte ändå.

Efter jag hade slutat amma så fick jag väldigt dåligt samvete. När någon frågade om jag ammade så ville jag gärna dra en lång historia om varför jag inte gjorde det. Men det är ok! Man ska inte behöva skämmas för det!!! Det är säkert många som har problem men inte vågar prata om det.

Hur tänker ni om detta?

Har du själv haft problem med amning? Har du själv avstått? Har du skämts över ditt val? Ser du ner på de som väljer att avstå amning?

Nästa veckas ämne är OCD! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

🌸 Förlossningsdepression

🌸 Medberoende

🌸 Psykisk ohälsa

🌸 Äldre mammor

🌸 Vaccin

🌸 Amning

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Ulrika
,
Det är intressant det här med amning. I samma ögonblick som man får barn ska man liksom ha en åsikt om det. .. Jag visste inte vad jag skulle tycka. ... men jag hade bestämt att blev det jobbigt och jag fick slita för att få det att funka skulle jag lägga ner det med en gång. Bättre mysflaska än ångestamma tänkte jag! Men jag lyckades amma mina tre barn utan vidare besvär. Visst fanns det fördelar, mat fanns alltid på plats. Å andra sidan blev alla mina barn väldigt beroende av mig, jag kunde aldrig åka iväg. Tycker du var fantastisk som orkade hålla på i två månader med ditt när det strulade så! ♡♡♡
biabia
biabia,
Jag ammade min äldsta i nästan 18 månader. 2:an i 3 månader och 3:an i 9 månader. Jag har gjort det jag tycker känts bäst för varje gång. Tycker inte man ska bli påverkad av pressen som kan komma utifrån, tyvärr många som tycker och tänker. Alla vet bäst liksom 😕 Men den enda experten på en själv och sitt barn är just en själv ❤️
nouw.com/biabia
sillyme
sillyme,
❤️❤️❤️
nouw.com/sillyme