Lider du av OCD/tvångstankar?

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt!

Veckans tema är OCD!

Tvångstankar är inget jag lider så mycket av idag. Eller? När jag var yngre hade jag lite lättare såna saker för mig. Som t ex att jag var tvungen att tända lampan i ett rum innan jag gick in. En sak som fortfarande sitter kvar är att jag måste dunka fingrarna 3 ggr mot kroppen när jag och någon annan går på en vars en sida av en stolpe eller om jag går på en A-brunn. Löjligt jag vet! För jag vet inte vad som kan hända om jag ingen gör det. Ju mer jag tänker på det nu så har jag nog vissa såna här småsaker för mig fortfarande.

Men jag är inte extrem. Det finns de som måste tända och släcka lampan ett flertal antal gånger innan de går in i ett rum. Eller de som måste tvätta händerna med tvål HELA tiden. Det där sista har jag en liten tendens av själv. Så pass att jag fått eksem. Så nu försöker jag att inte tvätta mig så ofta. Jag klarar inte av att vara smutsig om händerna eller tanken på alla bakterier som kan finnas där efter att man varit ute.

Men jag är väl inte extrem? Eller?

Hur tänker ni om detta?

Vad har ni för erfarenheter om detta? Lider ni av tvångstankar? Stör de er i vardagen i så fall?

Nästa veckas ämne är Funktionshindrade barn! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

🌸 Förlossningsdepression

🌸 Medberoende

🌸 Psykisk ohälsa

🌸 Äldre mammor

🌸 Vaccin

🌸 Amning

🌸 OCD

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
❤️❤️❤️
nouw.com/biabia
Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
A-brunnar känner jag till gör samma sak än idag , det började ju komma då en film va väldigt populär (kommer ej ihåg va den hette) men då började alla knacka varandra 3 gånger i ryggen såfort dom gick på en A brunn :p de sitter i 😅 Har aldrig tänkt att det är en tvångstanke men de är det vell förstås :p jag lägger heller aldrig nycklar eller skor på bordet (de byter otur) 😉 Haha finns nog mycket man kan skriva om man tänker efter 🤔
nouw.com/egenodlatärdetbästa
sillyme
sillyme,
Ja nycklar och skor lägger jag inte heller på bordet. Det är nog mer än vad man tror som man gör. Bara man inte mår dåligt av det! 😜
nouw.com/sillyme
Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Haha jo de är vell så 😂
nouw.com/egenodlatärdetbästa
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
jag kan inte gå över såna brunnar med hål, är rädd att tappa något fast jag har tex väska eller stängda fickor. Och går jag över en sån brunn så håller jag hårt i mobilen, eller så kollar jag om sakerna är kvar. Stannar helst också. hm.. jag släcker alltid alla lampor här hemma när jag ska sova. Får panik om jag vet att lampan i tvättrummet eller utebelysningen är tänd.
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
Jag kommer på fler och fler saker! 😂
nouw.com/sillyme