Vad sa Arbetsförmedlingen då?

Med fjärilar i magen och inte på huvudet så tog jag bussen ner mot stan i morse för att träffa en specialist på Arbetsförmedlingen. Jag kände mig lite nervös men var väl förberedd med en hel plastmapp med diverse papper.

Jag var lite tidig så jag fick sitta och vänta en stund i foajén. Där luktade det ketchup tyckte jag. Fräscht! Hon var punktlig och kom precis kl 10.

Idag har jag haft väldigt ont så det var lite jobbigt att gå upp för trappan där kände jag.

Jag började med att visa mitt läkarintyg som jag har fått av min läkare i Endometriosteamet. Sen fick jag skriva under en lapp om att jag har ett sjukdomstillstånd.

Sen frågade hon bara lite hur jag upplever smärtorna och vad jag tror att jag skulle kunna jobba med. Jag svarade att det var svårt att veta. Att jag skulle vilja pröva mig fram. Men hon tyckte att jag skulle ha som mål att kunna jobba heltid och att jag får leta upp jobb som passar själv. Så där fick jag inte så mycket hjälp. Hon tyckte att arbetsprövning inte skulle ge mig något. Det har hon säkert rätt i. Jag kommer ju inte att få bli anställd där sen ändå.

Om jag vill så kan jag ha praktik på ett ställe i 4 veckor för att känna efter om det är något jag orkar med. Men jag vet inte. Ska jag jobba gratis för någon i 4 veckor? Känns väl sådär. Annars har ju de flesta företag en provanställning i början. Där kan både jag och företaget känna efter om det fungerar eller inte.

Det som de kan hjälpa till med är endast en kompensation till företaget om jag t ex behöver speciella hjälpmedel. De kan också betala företaget om jag inte är lika produktiv som andra. Det där känns lite konstigt. Finns det företag som går med på det???

Så efter 15 minuter var mötet redan klart. Jag tyckte inte att jag fick någon hjälp. Jag visste inte heller vad jag hade att förvänta mig. Så jag blev lite ställd. Jag trodde att jag skulle få någon sorts plan. Brukar man inte få det?

Jag ringde en annan på arbetsförmedlingen när jag kom hem som hade ringt mig förra veckan om en tjänst. Men den var tyvärr inget för mig. Jag har en annan jag ska ringa till också. Det känns lite lättare nu när jag vet mer. Sen ska jag kontakta ett företag som jag är intresserad av. De kanske behöver någon vikarie eller något. Vem vet!

❤️Magdalena❤️

  • Jobb

Gillar

Kommentarer