UV-skydd!

Nu måste jag fråga er som har barn sedan tidigare hur ni har gjort och gör när det är sommar och sol. UV-dräkt och UV-tält eller bara vanliga kläder och skugga? Jag vet att barn under 1 år inte ska vistas i direkt solljus. Men ibland är det ju svårt att undvika. Att man också inte bör vara ute mellan 11 och 15. Jag själv älskar solen så funderar lite hur vi ska göra. Solskyddsfaktor rekommenderas ju inte heller till barn under 1 år. Om man ska använda det ändå, vilket vi nog måste för Edgar är kritvit, så ska man använda sånt som INTE går in i huden utan blir vitt.

En sån här pool ser bra ut. Men då kan ju inte mamman vara med och bada. Vi funderar på en större plaskpool och ha parasoll eller ha den i skuggan om det går. Räcker det?

UV-tält! Är det något att rekommendera? Nu kommer jag inte ligga på stranden i timmar med Edgar men tänker att det kan vara bra om man ska leka ute. På stranden, vid stugan på gräset eller om vi ska till parken. Är de bra? Ligger bebisarna stilla i dessa tänker jag?

UV-dräkt känns nästan som ett måste om man ska bada i havet eller i en sjö. Ska man köra på heldress? Kort eller långa ärmar och ben?

Jag är verkligen en rookie i detta område som ni kanske märker. Hur gör ni?

Bilderna kommer från Lekmer där de har mycket att välja på och dessutom har rea just nu.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Mirre - Sweetwords,
Vår tös har alltid haft uvdräkt och solkräm, samt även tunna kläder när inte uvdräkten är på
sweetwords.se