Tvillingar, trillingar och fyrlingar!

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt - luftar med er och som grädde på moset vill vi att NI lyfter fram någon genom att nominera en person som inspirerar er på något sätt rörande veckans tema. Detta gör ni i kommentarsfältet eller i DM till någon av oss om ni vill vara anonym.

Veckans tema är Tvillingar, trillingar och fyrlingar!

Jag har några bekanta som har fått tvillingar. Det har då varit via IVF. Det kan hända om man sätter tillbaka två ägg i livmodern. Men risken (eller chansen som jag tycker) är väldigt liten att båda fäster och att det blir ett barn. Men jag vet då några som har haft turen att få två på samma gång. Det är väl lika bra? Klinikerna är väldigt försiktiga med att sätta tillbaka två ägg och det görs bara om man har kämpat länge med IVF utan att ha blivit gravid.

Tvillingar kan man få antingen om ett ägg delar på sig till två. Då blir det enäggstvillingar. Vissa kvinnor har dubbel ägglossning och då kan båda äggen bli befruktade. Men det är ju inte så vanligt. Vid IVF blir det oftast tvåäggstvillingar. Då blir barnen lika som syskon medan enäggstvillingar blir lika.

Jag önskade innan att vi skulle få tvillingar. För då hade vi haft det gjort. Jag har ju skrivit innan om vårt kämpande och att jag nog inte skulle varken orka eller våga gå igenom en graviditet igen. Så nu får vi nöja oss med Edgar. Det är ju inte så lite det. Vi skulle nog inte klarat av två vildingar som honom ändå.

Det måste vara ett otroligt tufft jobb att ha mer än ett barn att ta hand om som är lika gamla. Så en stor eloge till alla föräldrar som går igenom detta.


Hur tänker ni om detta?

Förra veckan väckte vi diskussioner angående ensamstående föräldrar. Vi bad er nominera någon som är värd lite extra kärlek.

Vi fick en fin kommentar som vi valde att uppmärksamma @Jennysvardag med motiveringen:

"Jag vill nominera Jenny då hon är en mycket imponerande mamma, helt ensam med sin plutt och ingen att luta sig på. Hon är alltid positiv oavsett hur jobbigt det än kan vara att vara helt ensam med allt. Hon är värd massvis med kärlek!"

Nominera gärna någon inom dagens ämne som ni tycker är värd extra uppmärksamhet!

Nästa veckas ämne är Förlossningsdepression! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
Åh, tack ❤️
nouw.com/jennysvardag