Trotsig busunge & Arne Alligator!

Idag har jag och Edgar varit själva igen då Jonas börjat jobba. Det har varit full rulle hela dagen. Han har varit helt vild. Det känns som att han testar mig.

Edgar vill inte ha morgongröt ibland. Tror det beror på att han vill äta själv. Gröt är kanske inget man låter honom leka med själv. Det blir ju som klister. 😂

Efter förmiddagsvilan så fick han äta mellis. Macka med Philadelphiaost och banan. Det fick han plocka själv och smaskade i sig med stor aptit.

När maten var slut fick han äta sin tallrik istället. 😂

Jag försökte få honom att vila en stund på eftermiddagen som han brukar. Men han totalvägrade. Helt vild alltså. Kan börja gråta om han inte får som han vill. Det är en envis lite kille det här. Han testade denna mammans tålamod hela dagen.

Han vet exakt vad han inte får göra och gör det bara för att busa med mig. Det värsta är trappan. Han är snabb. Vi har fortfarande ingen grind.

Jag kan inte lämna honom ensam i något rum. Där finns så mycket han kan skada sig på. I vardagsrummet - tvn bankar han på med leksaker, ställer sig upp mot stolar som kan välta, leker med allt som finns i tv-bänken, blombord som inte är så stabilt. I hallen - trappan, min byrå som vi satt lås på men som inte funkar så bra. I köket - kattmat och gammal mat som åkt ner på golvet och som man inte hunnit ta upp. Det är så mycket!!! Vi måste nog rensa. Det där med kattmaten vet jag inte hur vi ska göra.

Så vi lyssnade på musik istället och dansade. Arne Alligator. En låt som sätter sig i huvudet. Gah!

Jag hade velat gå ut men det blåste så mycket. Inte lätt att bära i sele då. Hoppas på bättre väder imorgon så jag kan ut och rasta Edgar lite. Kanske gunga i parken.

Efter flera försök med att försöka få honom att sova en stund så gav jag upp. Vilket resulterade i en extremt övertrött Edgar. Han vägrade sova hos mig. Han måste sova hos Jonas och så ska jag läsa saga. Vilket vi gjorde senare och då somnade han direkt. Nu hoppas jag att han sover hela natten.

Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag blir lite piggare imorgon.

Hoppas ni haft en fin fredag! 😍

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Engsir,
Ja fy fan, den låten går jag och nynnar på hela dagarna, såå drygt! Men jag tycker ändå att den är mysig 😊
www.engsir.blogspot.se
sillyme
sillyme,
Det finns väl värre låtar! 😜
nouw.com/sillyme
Christina
,
Vi har också katt, och en nybliven 1-åring (och en 7-åring), vi har satt upp kattmaten på en liten del av köksbänken. Tycker det är guld värt att barnsäkra så mkt som det går så man slipper springa efter hela tiden. Jag tror även barnet uppskattar att få lite frihet att röra sig själv. Sedan ska man inte vara rädd för att dom trillar och slår sig lite, hur ska dom annars lära sig.😊 Nu har vi inte så stor lgh så det är nog lite lättare att låta honom gå fritt än om vi hade två vån eller en större och utspridd lgh. Ha en trevlig lördag 😊