Trippelvaccinerad!

Hej!
Så fort jag såg att man kunde boka tid för sin tredje spruta när det hade gått 5 månader så gick jag in på 1177 och bokade en tid. Denna gång på vårdcentralen. Så det var nära och bra.

Idag var jag där. Hon som skulle ge mig sprutan undrade om jag hade kommit för tidigt. För hon hittade inte mig bland dagens bokningar. Nä jag var inte för tidig. 13:30 hade jag bokat och jag var där 13:15.

Hon kollade runt lite och såg sen att jag var en hel månad för tidig. Ha ha! Jag var helt säker på att det var idag. Men jag hade tydligen bokat den 2 mars. Så knäppt det kan bli. Jag tog första bästa tid. Trodde jag i alla fall. Men jag fick sprutan ändå. För nu har det nästan gått 6 månader sen nr 2.

Har ni vaccinerat er? För mig har det varit en självklarhet. Jag har många i riskzon runt mig. Jag tänker alltid på andra i första hand. Jag vill inte riskera att smitta någon som sen blir jättedålig. Det kan jag inte ha på mitt samvete. Så har jag tänkt hela tiden och har stannat hemma mycket. Kanske lite för mycket. För nu klättrar jag på väggarna här hemma. Jag måste få träffa folk. Jag blir galen annars!!! Nu kan man tydligen smitta andra ändå. Men ju fler som vaccinerar sig, desto mindre farlig blir sjukdomen.

Nu är det många vänner och bekanta som har haft covid-19. Jag går bara och väntar på att det ska bli min tur. Men jag vill inte. Jag känner mig faktiskt lite rädd för denna sjukdom. För jag vet inte hur min kropp kommer att reagera. Mitt immunförsvar är redan dåligt så det är väl därför jag blir extra rädd. Det som jag tycker är mest läskigt är att lungorna kan bli väldigt påverkade. Att inte kunna andas skrämmer mig.

I början av 2020 hade jag en jobbig influensa där jag hade svårt att andas. Jag kanske redan har haft skiten. Vem vet!!! För allt började med en typisk influensa. Jag hade svår hosta och fick hostmedicin av min läkare så jag kunde andas lättare. Sen blev det som en förkylning. Till sist fick jag något som jag aldrig har haft. Öroninflammation. Skumt! Jag var trött och hängig i fler veckor efteråt.

Jag vill inte uppleva det igen. Jag vill vara pigg och frisk så jag kan göra roliga saker. Träffa vänner, hitta ett roligt och passande jobb, känna att jag lever igen. Jag behöver inget som drar ner mig mer igen.

Har ni blivit smittade? Hur mådde ni då?

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är min jobbcoach extrem vaccinmotståndare. Det kändes som en käftsmäll när hon berättade vad hon trodde på. Att det var bara pengarna som styrde. Att sprutan var farlig. Att hon boostade sitt immunförsvar för att slippa det bla bla bla. Ja för det var bara blaj. Hon har nog aldrig känt rädslan över att kunna mista någon närstående.

Ja ja! Jag är i alla fall nu trippelvaccinerad och det känns bra. Vi får se hur jag kommer att må efter sprutan. Än så länge känner jag inget. Men fick svår huvudvärk av de andra och hade lätt feber med värk. Men hellre det än att bli sjuk på riktigt.

Skriv gärna en kommentar!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar