Tintin & kattklubba!

Idag har Edgar haft en Tintinfrisyr. Hi hi! Hans lugg är så fin. Här ligger han i soffan och övar på att krypa.

Han har sovit lite oroligt i natt. Vaknat både vid 1 och sen vid 5. Först gav Jonas honom mat och sen jag. Sen när klockan var 9 så åt vi frukost. Edgar gröt och jag soygurt med müsli.

Edgar har börjat tycka det är lite tråkigt att ligga på rygg bara. Så idag har han fått sitta lite i Bumbostolen.

Där satt han bra och kunde titta på tvn. Vi tittar ofta på Fåret Shaun. Det är roligt.

Min lilla sötnos som blir 7 månader på lördag. Var har tiden tagit vägen? Jag måste komma på en liten present han ska få. Det är standard varje ny månad. I alla fall till 1 års ålder.

Sen tog vi en selfie. Den blev väl sådär bra va? Hi hi! Jag måste ta fler bilder på oss tillsammans. Vi måste få i ordning på ovanvåningen så jag kan fota mer där. Där är så bra ljus där uppe eftersom där är takfönster.

Sen städade jag köket så där var fint när tjejen från gymnasiet kom och skulle intervjua mig. Man prioriterar inte att städa när man är småbarnsförälder. Men det får vi börja bli mer noga med nu när Edgar snart kryper.

Vi glömmer alltid att ta upp mat från frysen till Edgar så den får stå i vattenbad i en evighet. Idag var han väldigt otålig så fick först banan i matnappen. Sen avokado och mango. Han har varit lite hård i magen så han fick äta lite Katrinplommonpuré också. Sen trodde jag att han skulle vara mätt. Men icke. Han åt lite mat också. Idag blev det pasta med tomat och squash från Hipp. Den tycker han är jättegod. Så idag blev det efterrätten först och sen huvudrätten. Det gick bra det också. Han tyckte det var roligt att leka med tallriken efteråt. För när maten är slut så tittar Tummen fram.

Efter maten fick Edgar busa lite på täcket. Jag byter ut hans leksaker ibland så han inte ska tröttna. Idag fick han leka med Lambi som han har fått av mormor. Alfons ligger också där, man ser handen. Det lät så roligt. Jag sa Alfons och det lät precis som att han försökte härma det. Det var något annat ord jag sa också som han sa något liknande. Annars är det mycket ba ba ba ba och när jag och Jonas pratar en massa så säger han bla bla bla bla. Ha ha! Han tycker nog det låter så.

Katten Soya satt på bordet och försökte ta ballongen. Jag ville få med det på bild. Men då slutade hon såklart.

Men den här blev ganska bra. Jag hade lagt en klubba på bordet. Hon tyckte väl den såg roligt ut och ville leka med den.

Edgar har fått busa i hoppgungan idag igen. Vi sjöng och dansade lite och det tyckte han var jätteroligt. Men sen blev han trött och hungrig.

Vi funderar på att köpa en gåstol i alla fall, fast att BVC inte rekommenderar det. Den kan ju vara rolig för honom små stunder att sitta och busa i. Bra att ha i köket också när man lagar mat t ex.

Ikväll så har jag och Edgar badat i badkaret. Det tycker han är roligt. Han får åka kana på mina ben. Det enda som är lite läskigt är när det kommer vatten i öronen. Smaska bubblor är också roligt. Så nu är han ren och fin. Precis när vi skulle ta upp honom så kissade han i vattnet på mig. Busunge. Så det var bara att duscha av sig sen.

Nu har Edgar fått en flaska välling och ligger och sover hos Jonas. Jag sitter vid datorn och skriver och Jonas kollar Youtube. Snart ska vi nog kolla Gotham på Netflix för jag såg att andra säsongen hade kommit. Äntligen!!!

Märkte ni något speciellt med detta inlägg? Bättre? Sämre? Som vanligt?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Sara
,
En gåstol är en bra idé tycker jag. Båda mina barn har älskat den och kunnat ha den nästan ända fram tills de gick själva. Jag har inte märkt av några problem kring det 😊 Vi köpte på Babyringen, en Ferrari-modell. Inte så dyr heller.
sillyme
sillyme,
Det får nog bli en sån! 😊
nouw.com/sillyme
En Malin
,
Hm.. märkte inget speciellt med detta inlägg... möjligen lite bättre bilder? Fancy kamera? 😊
Edgar är verkligen lik sin pappa kring ögonen, syns väldigt tydligt på en av bilderna ovan. ^^
Ang gåstol - den användes här hemma från barnen var 6 månader till ca 8-9 månader. Då lärde dom sig att krypa och då var stolen inte intressant längre. Men det märktes att dom uppskattade stolen, dom kom upp en bit, kunde förflytta sig när och vart dom ville (följa efter mamma som går sin väg), kunde nå och plocka saker dom annars nådde... så nöjda över den lilla självständigheten som stolen gav dom. Och eftersom det ändå är så kort tid den används så hämmades inte deras utveckling nåt märkbart. Snarare tränade dom upp lite benstyrka och koordination. 😊
sillyme
sillyme,
Ja! Bättre bilder. En som märkte. Ha ha! Kanske inte lönt att fota med systemkameran om ingen märker någon skillnad. 😋
nouw.com/sillyme