Till minne av Edda! 💕

I samarbete med Sagobarn sÄ har jag fÄtt ett jÀttefint halsband till minne av min Àngladotter Edda som fyller 6 Är idag.

Det kÀnns sÄ konstigt att det redan har gÄtt sÄ lÄng tid. Ibland kÀnns det som igÄr och gör ont i hjÀrtat.

För er som inte kÀnner till vad som hÀnde sÄ vÀntade vi vÄrt första barn för 6 Är sen. Vi hade kÀmpat lÀnge och lyckades till slut bli med barn. Vi vÀntade en dotter som verkade hur frisk och fin som helst. Alla ultraljud visade bra och vi fick bÀsta resultatet pÄ KUB.

NÀr jag var i vecka 22 sÄ tyckte jag helt plötsligt att nÄgot kÀndes konstigt. Jag hade börjat kÀnna lite rörelser Àven om jag visste att det var tidigt. Moderkakan lÄg i framvÀgg ocksÄ sÄ det kunde ta tid innan jag skulle kÀnna rörelser dagligen. Men jag minns den hÀr dagen sÄ starkt. Jag kÀnde en stor tyngd nedÄt. Det kÀndes inte som förut. Först trodde jag att det berodde pÄ att vi hade gÄtt en lÄng promenad dagen innan. SÄ vi Äkte in. Jag var rÀdd för att jag hade börjat öppna mig eller nÄgot sÄnt.

Vi sitter pÄ gynakuten och vÀntar eftersom jag bara var i vecka 21+3. NÄgra dagar senare hade vi tillhört förlossningen. Vi fick trÀffa en lÀkare som gjorde ett ultraljud. Hon var sÄ tyst och sÄg bestÀmd ut. Hon sa att en annan lÀkare fick titta ocksÄ. Sen kom det hemska beskedet, det som vi inte alls var beredda pÄ. VÄr dotters hjÀrta hade slutat slÄ!!! Hur var det ens möjligt? Vi hade varit pÄ RUL tvÄ veckor innan och dÄ sÄg allt bra ut. Jag fick bara en konstig kÀnsla redan dÄ och tyckte att hon inte rörde sig sÄ mycket.


Jag fick gÄ igenom en vanlig förlossning med hjÀlp utav Cytotec. Jag fick ÄngestdÀmpande medicin. Jag fick starka vÀrkar och efter nÄgon timme gick vattnet och ut kom vÄr lilla dotter.


Det kÀndes tomt. Vi fick hÄlla henne och jag minns att hennes smÄ öron var lika smÄ som en knapp pÄ vÄr fjÀrrkontroll till tvn. En minibebis lÄg dÀr helt stilla. Min man klarade inte av det. SÄ vi hade henne bara en liten stund hos oss.

Sen tog det 3 lÄnga mÄnader dÄ vi fick vÀnta pÄ obduktion och sen gravsÀttning i en minneslund. Jag fick beskedet frÄn begravningsbyrÄn pÄ min födelsedag. Ett tungt besked men ÀndÄ en lÀttnad av att det var över.

Obduktionen visade att hennes navelstrÀng hade snurrat ihop sig sÄ mycket att flödet stoppats. NÄgot som Àr vÀldigt ovanligt . Varför skulle det drabba just oss? Varför sÄg inte barnmorskan det pÄ ultraljudet? Varför görs ingen flödesmÀtning som standard? De hade kanske inte kunnat göra nÄgot ÀndÄ. Eller sÄ hade hon kanske fötts med hjÀrnskador. Jag tÀnker pÄ det mycket.

Det tog tid att komma tillbaka i vardagen. Inget kÀndes roligt. Det tog Ànnu lÀngre tid att lyckas igen.

Även om Edgar finns hos oss idag sĂ„ undrar jag Ă€ndĂ„ hur vĂ„rt liv hade sett ut med en 6-Ă„ring. Hon kommer alltid att finnas i vĂ„ra hjĂ€rtan och tankar.

GÄ gÀrna in pÄ Sagobarn pÄ Instagram. Hon gör olika smycken och skÀnker 20% av alla intÀkter till SpÀdbarnsfonden . Verkligen jÀttefint av henne. Hon har sjÀlv en Àngladotter som heter Saga.

❀Magdalena❀

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
JĂ€tte fint ❀ beklagar djupt ❀
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
Tack! 💕💕💕
nouw.com/sillyme