Temalekplatser!

I Malmö finns det många olika temalekplatser. Vi har bara varit på några. Perfekt att göra om man inte kan åka iväg på semestern. Utforska sin egna stad.

I fredags testade vi nya Mary Anderssons lekplats. Den ligger ganska nära oss. Vi hittade en liten artikel om lekplatser i en tidning som kom med posten. Där fanns bilder på små gulliga röda hus. Så jag kollade upp den. En perfekt fredagspromenad bort för mig som ännu inte kan gå så långt efter operationen.

Edgar blev helt lycklig för han kände igen husen från bilden. Så mycket nytt att testa. Här i huset fanns ett kök där man kunde laga mat. Men Edgar fick inte vara med de större barnen som redan lekte där. Så han blev lite besviken.

Bredvid huset fanns ett annat litet hus, ett utedass. Det såg verkligen ut som en riktig toalett fast i miniformat. Påminde om Pettssons utedass. Jag kom på Edgar med byxorna nere där inne. Jag vet inte om han hade tänkt kissa på riktigt där eller bara låtsades på riktigt. 😂

Men det roligaste var nog att där fanns vatten att leka med. Perfekt för varma dagar. Man får själv pumpa upp vatten som sen rinner längs en ränna och ner i något i lagom höjd för barnen att plaska i. Sen rann det vidare ner i sanden så man kunde leka där också. Så en hink och spade var bra att ha med. Det hade vi.

Där fanns även ett högre hus dit man fick klättra upp. Sen var där en hög rutschkana ner. Edgar åkte där några gånger och var inte alls rädd. Mest jag som var orolig för att han skulle trilla ner för det var faktiskt ganska högt upp. Men sen fick han inte vara där för en äldre pojke och blev ledsen. Han vill så gärna leka med alla. Svårt det där. Men också nyttigt att lära sig. Fast barnen ska ju inte bestämma vilka som ska få åka eller inte. Ja ja! Vi testade en mindre rutschkana istället.

Sen fanns där gungor av olika slag. T om en handikappsgunga. Verkligen jättebra. Även gott om bänkar med bord om man vill sitta ner.

Precis bredvid ligger en kiosk där de säljer både mat och glass. Perfekt för oss som hade glömt att packa med någon fika. Så det fick bli en mjukglass innan vi gick hem med en blöt Edgar.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det skapas många trevliga lekplatser
nouw.com/stenhagenbettan