Sytt lite nytt!

Hej hej!
Det blir mest inlägg om sömnad här just nu. Jag känner inte riktigt för att skriva om livet. Det är ju väldigt utlämnande. Alltid är det någon som ska skriva någon syrlig kommentar. Jag orkar inte med sånt just nu. Så det är nog därför som jag inte skriver. Men jag ska försöka knåpa ihop något om 4 veckor efter operationen. På onsdag har det gått 5. Tiden går så snabbt. I alla fall nu när jag mår lite bättre.

Vi har så varmt här hemma. 28 grader här nere idag. Igår var det uppe i 30 grader. Så vi orkade inte tänka eller göra något här hemma. Hur varmt det är där uppe vågar jag inte kolla upp. För där är galet varmt. Värmen slår emot en när man går upp för trappan. Det går inte att vädra där. All värme stiger upp dit eftersom vi bor högst upp i huset. Det är flera meter till taket då vi har takbjälkar och sen en bit till ovanför de. Där finns tre takfönster. Men de går bara att öppna lite. Det gör knappt någon nytta. De två andra rummen ligger bredvid varandra så där kan man inte få tvärdrag alls. Riktigt jobbigt på sommaren.

Men jag har äntligen fått klart denna klänning till mig själv. Det är en ny favorit. Lite roligt med den långa urringningen och rosetten på ryggen. Det känns svalt. Samt en stor volang som fläktar bra.

Mönstret är Women’s Taffy från Petite Stitchery och tyget kommer från Silent Hill’s Textiles. Det är kul att leta upp mönster från andra länder. Nu känner jag mig lite mer syvan och vågar mig på sömnadsbeskrivningar på engelska.

Jag kom på att jag glömt bort att sy nya sommarkläder till Edgar. De från förra året har han nästan växt ur och använder som pyjamas nu. Så jag fick snabbt sy ihop ett par nya. Han blev så glad för dessa. Roligt tyg och skönt då det är French Terry. Det är öglad jogging. Just detta tyg är lite tunnare.

Eftersom Edgar har bott i shortsen sedan de blev klara så har jag inte kunnat fota de ordentligt. Det fick bli med de på och med en Edgar som hade svårt för att stå still. Just nu har jag inget bra ställe att ta modellbilder på. Min fotohörna på ovanvåningen är just nu stökig och alldeles för varm. Här nere finns det ingen fri vägg att fota mot. Vi har grejer överallt. Rummen är ganska små i vår lägenhet så möbler tar upp mycket plats.

Mönster på shortsen är de gamla vanliga Baggy Pants i caprilängd från Hallonsmula Design. Jag har ritat upp andra men inte hunnit klippa ut de ännu. Så det fick snabbt bli dessa som jag har sytt flera gånger. Mest för att det var lite bråttom. Detta är sista storleken på detta mönster. Men det går ju lätt att förstora om man vill. Det är ett så enkelt mönster. Perfekt för nybörjare som jag var när jag köpte det förra året. Jag använde sällan mönster tidigare. Jag ritade av plagg. Tyget kommer från Nordanro Design som har så mycket fint.

Idag håller jag på att klippa ut tröjor och shorts till Edgar i olika tyger. Det här med Pino ska bli ett set. Gillar era barn Pino? De har börjat med att sälja en licens så att man som företagare kan sy upp och sälja kläder av Pinotygerna. Kul! Jag önskar att jag hade ett företag. Men det verkar vara mycket jobb. Så jag får se. Kanske i framtiden. Är det något ni skulle vara intresserade av? Att köpa kläder av mig? Att köpa Pinokläder av mig?

Jag fyndade en massa vävda tyger på Ohlssons Tyger nu när de har rea. De ska bli roliga och spännande att sy i. Jag har en massa idéer. Bland annat en stor mysig klänning med volanger. Den ska jag börja med. Men först behöver jag också lite shorts samt linnen. Det känns inte så roligt att sy men behövs här hemma i värmen.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Du är duktig på att sy. Skriv om det.
nouw.com/millasmat
sillyme
sillyme,
Tack! Ja det är ju mitt liv nu. 😍
nouw.com/sillyme
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Usch för sådana människor som lämnar dylika kommentarer. Roligt att läsa att du blir bätttre och bättre hela tiden. Ett roligt och vågar tyg på sin klänning
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Det drar ner en så. När man bara vill skriva av sig lite. Tack! 😍 Den blev kul. 😜
nouw.com/sillyme