Sytt en kjol!

Idag har jag sytt klart en kjol som jag har pysslat med i några dagar. En ny favorit. Det är så roligt att sy nya modeller. Den här är från mönstret Dagny. Den finns i flera modeller.

Volangen var lite jobbig att göra. För den är så lång. 3 meter mätte jag den till. Först sydde jag en rullfåll runt hela. Det är så drygt att göra på en vanlig hushållsmaskin. Det tar tid. Sen måste man köra 2-3 varv för att det ska bli fint. Jag orkade bara 2 på denna. Sen skulle den rynkas. Då syr man med en raksöm runt hela och drar sen i undertråden för att få den att rynka sig. Det är lite klurigt att få det jämnt. Men det svåraste var att få den jämnt över kjolen. Men det gick till slut. Sen skulle den sys fast. Jag får nog öva på det där med volanger lite. Jag har inte gjort det så många gånger.

Nu vill jag sy fler kjolar. Men just denna orkar jag nog inte göra på ett tag. Ha ha! Jag får testa en annan modell.

Följ mig gärna på Instagram där jag heter by silly me

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

MrsBuchet
MrsBuchet,
sillyme
sillyme,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
sillyme
sillyme,
Monica
,
Dra inte EN rynktråd - dra två parallellt. Dela upp tyget du skall rynka mot i fyra lika stora delar. Markera med två knappnålar på varje ställe. Dela tyget du skall rynka i fyra lika stora delar. Sy rynktrådarna MELLAN markeringarna och TA AV trådarna vid markeringarna och börja om på nytt mellan den markering du stoppat vid och nästa. Upprepa två gånger till. Nåla ihop volangen och det andra tyget vid markeringarna och rynka en fjärdedel i taget. Mycket enklare och risken för att rynktrådarna går av är mycket mindre. Dessutom är det lättare att få till en jämn rynkning.
Monica
,
Nej nej! Sy INTE en rynktråd längs hela volangen! Sy TVÅ PARALLELLA rynktrådar, för det första. För det andra: sy rynktrådarna på EN FJÄRDEDEL I TAGET!!!!!!!
sillyme
sillyme,
Tack för tipsen! Jag gjorde bara som det stod i beskrivningen. 🙂
nouw.com/sillyme