Sovrutiner & kittlas!

I söndags var jag och Edgar själva hemma för Jonas jobbade. Vädret var tråkigt så vi kunde inte gå ut. Det känns som höst vissa dagar. Trist!!! Jag känner mig deprimerad av detta väder. När kommer sommaren? Blir det ingen i år? Vi måste nog boka den där resan till Spanien som vi kikat på.

Tur vi har mycket att leka med hemma. Klossarna är extra roliga. Jag bygger och Edgar välter.

Innan förmiddagsvilan tog vi en selfie. Edgar sover en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Oftast i alla fall. Ibland vägrar han sova på eftermiddagen och då får man en övertrött bebis. Hjälp!!!

Hur sover era barn?

Vrom vrom! Denna gåstol går varm. Jag är så glad att vi fick den. Edgar älskar den. Han har blivit så stark i benen nu att man kan hålla honom i händerna och han står. Så snart tar han kanske sina första steg.

Jag förstår inte varför BVC inte tycker att man ska använda gåstol. Den är ju jättebra! De sa något om att de inte då kunde öva sig på att resa sig upp själva. Jag tycker snarare tvärtom. Edgar har blivit nyfiken på att både stå och gå. Annars hade han nog fortfarande legat på golvet och enbart rullat rundor.

Hur tänker ni? Bra eller dåligt?

Jag testade ta lite närbilder med djupeffekt med min iPhone 7 Plus. Det blev väl bra?

Edgar tycker det är lite jobbigt att sova på dagen för det är så ljust. Hi hi! Så gör katterna också ibland. Så gulligt!!! 😍

På kvällen tittade vi på film. Det brukar vi göra på söndagar. Det är så mysigt!

När klockan blev 19 så gick vi till Folkets Park och tittade på lite folk. Han tycker det är så spännande med de som åker skateboard. Sen mötte vi upp Jonas som hade slutat jobba. Jag köpte med mig en falafel hem och Jonas gick och hyrde film och köpte smask.

Jag och Edgar delade på falafeln. Han tyckte det var jättegott så det måste jag göra till honom. Men kanske göra de i ugn så de inte blir så flottiga.

Sen kollade vi på 101-åringen som smet från notan och försvann. Vi kände för lite Feel Good-film. Den var rolig.

Igår började vi dagen så här. Bus på golvet!!! Allt ska fram och allt ska lekas med. Känns det igen? 😂

Jag hämtade ett paket som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Denna fina sittdyna från Vinter & Bloom är äntligen min. Ja, eller Edgars. Visst är den fin???

Edgar tycker det är jätteroligt att vara under soffbordet. Det känns nog lite busigt. Extra roligt blev det när man fick kittla mamma på fötterna. Något han börjat med. Jag låtsas att det kittlar jättemycket så skrattar han.

Det regnade hela dagen igår så vi kom aldrig ut på promenad som vi ville. Trist!!! Sen tvättade vi vid 16 och då passade vi även på att städa lite. Men dammsugaren gav upp så det blev bara köket som blev fint. Tur att den höll för det i alla fall. Fönstret blåste upp och en kruka föll ner på golvet, rakt på ett dricksglas som stod där. Soya vill ha det. Så glaset gick i tusen bitar och små små skärvor fanns överallt. Jag lyckades t om skära mig.

Här har Edgar fått pyjamas på sig och har precis ätit välling. Sen somnade han gott hos pappa Jonas.

På kvällen både regnade det och solen sken så det blev en fin regnbåge.

På kvällen fick jag väldigt ont i gallgången eller njurarna. Jag vet fortfarande inte vilket det är. Jag går på antibiotika mot urinvägsinfektion för där fanns bakterier och blod. Så kanske en njursten. Eller så är det bara gallgången som inte gillar det jag äter och dricker. Vi åt indiskt. Mindre bra kanske. Fast jag hade redan ont då. Så det var inte det som utlöste det. Jag hade också lite feber men inte tillräckligt hög för att åka in.

Jag försökte sova men smärtan tog över. Så jag tog två alvedon. Då gick det bättre.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Livia sover en gång om dagen, ibland två. Gåstolen är sisådär hos oss, Livia hoppar bakåt och sitter i den, men reser sig fint när man håller henne i händerna. Vädret är dock mycket finare idag 😁
nouw.com/jeenyrosen
Emma H
,
Min lilla sover 2-3 ggr om dagen oftast på promenadi vagnen högst 45 per sovstund(ibland 1h) men sen så är ju vår lila 2 mån yngre än Edgar. Gåstolen sägs ju stanna upp den motoriska utvecklingen de får ju hjälp att stå. Vi har en men satte henne inte i den förrän hon kunde stå och fattat med att ta steg framåt(när vi håller i henne) plus kunde krypa. Då gick(mer sprang) hon direkt fram 😊. Hon sitter dock bara i den när jag behöver gå på toa eller liknande(när jag är hemma själv)eller högst 5-10 min per dag.
Engsir,
Vad kul att se att pyjamasen kom till användning 😊
www.engsir.blogspot.se
sillyme
sillyme,
Ja! Lite varm nu bara! 😜
nouw.com/sillyme