Sömn är så viktigt!

Sömn är ju något som är så otroligt viktigt. Helst nu när man är förälder och ska orka med allt under dagen. Men ibland är det inte så lätt att sova. Jag har svårt för att komma till ro. Detta är ett av skälen till att jag valt att göra denna text med ett företag.

Jag sover t ex sämre om det är stökigt i sovrummet. Jag måste ha fönstret öppet för att få in frisk luft. Annars känns det instängt. I vår lägenhet bör vi egentligen ha fläkten igång hela tiden för att få bra ventilation. Men den låter alldeles för mycket så det går inte att sova då. Den låter t om för mycket när man sitter och tittar på tv. Det är lite jobbigt. Men vi försöker ändå ha den igång på dagarna. Vi stänger bara av den när Edgar ska vila. För vi märker att han också störs av den. Hade vi bott i hus så hade vi nog satsat på ett bra ventilationssystem. För man märker hur mycket luften påverkar sömnen.

Förutom att ha det rent i sovrummet och få in lite frisk luft så är det många andra faktorer som påverkar sömnen. Jag kan definitivt inte dricka något med koffein på kvällen. Då går hjärnan på högvarv. Äta försent eller äta något sött innan jag ska lägga mig påverkar också. Jag får t ex mycket värk i kroppen om jag äter socker. Det är jag tyvärr inte så bra på att undvika. Så det måste jag bli bättre på.

Vi köpte nya sängar 2013. De som är lite dyrare och anpassade efter ens vikt. Jag har en mjuk och Jonas en medel. Det är så otroligt stor skillnad på sängar. Förut hade vi en 160 säng. Då vaknade jag varje gång som Jonas vände sig. Så nu har vi två 90 sängar istället. Jag skulle vilja ha nya kuddar. De är sköna ett tag men sen tappar de formen. Det hatar jag. Täcket får inte vara för tungt eller för varmt/kallt. Påslakan. Jag hatar när täcket kasar ur. Det är mycket som kan störa sömnen som ni kanske märker.

Vad brukar ni göra innan ni ska sova? Även fast jag som sagt valt att göra den här texten med ett företag så tycker jag frågan är väldigt intressant. Jag måste varva ner på något sätt. Få tankarna att lugna ner sig. Det som fungerar bäst för mig just nu är att spela lite spel på telefonen tills ögonen går i kors. Läsa är också bra. Nu har vi äntligen satt in bättre lampor på sängborden som ger bättre ljus. Så det är kanske dags att damma av någon bok igen.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer