Sk*nka utan rumpa!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 19 - Vad äter du vid högtider?

Det här är något som kan vara svårt för vissa vegetarianer. Man kanske är bortbjuden och köttätaren vet inte vad de ska bjuda på. Det är tyvärr mycket fokus på fisk och kött under just högtider.

Jag minns många julbord med tidigare jobb där jag fått äta enbart mackor med ost för det var det enda som fanns på julbordet för mig att äta. Rödbetssalladen var sillsallad och på äggen var det kaviar. T om i Malmö på senare tid har det varit svårt. Helst som laktosintolerant också. Men man kan ju inte bara trycka i sig diverse ostar.

Är det så få vegetarianer som äter julbord ute eller bryr de sig inte om oss? Det kan man ju undra. Som tur är finns det några vegetariska julbord i Malmö att gå på om man vill.

Svaret på frågan:

Hemma hos oss äter vi ungefär samma som köttätaren till jul fast byter ut köttet och fisken mot vegetariska alternativ. Vi har Auberginesill, Sk*nka utan rumpa, sojakorv, sojabollar, rödkål, rödbetssallad etc. Varför? För att vi tycker det är gott. Min mamma brukar göra pajer och sallader också. Till midsommar är det färskpotatis med gräddfil och gräslök som gäller. Istället för sillen brukar vi grilla. Till påsk blir det ungefär det samma som till jul.

Äter ni traditionell högtidsmat?

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer