Semester - Dag 1 & 2!

I söndags åkte vi till sommarstugan. Som jag har längtat. Edgar också. Ja och Jonas såklart. Vi kom iväg sent. Jag tror klockan var runt 19. Men det kändes ändå bra att komma iväg redan då. Vi brukar köra dit på måndagen annars eftersom Jonas alltid jobbade helg.
Men nu jobbar han dag och hade redan haft två veckors semester. Vi avlöste Jonas moster som hade varit här veckorna innan oss. Men vilken tur att vi valde så här sen semester. Vädret är verkligen underbart.

Edgar var så glad i bilen. Vi hade väl kommit halvvägs ungefär när han somnade. Vi fick sitta i kö på Hallandsåsen eftersom en olycka hade skett. Jag tror vi var framme runt 21-22. Då skulle Edgar leka och göra allt på en gång. Men det började ju bli mörkt så det fick bli att mysa inne i stugan istället. Som tur var så hade vi lite mat med oss. För affären stängde 21 här.

I måndags så började vi dagen med att gå ut en runda och köpa frallor i kiosken. Edgar var så uppe i varv så han skulle tvunget in i kiosken och inspektera. En sopbil kom och han fick hjälpa till att flytta tillbaka en tunna. Han skulle ha glass och godis. Allt på en gång. Njae inte till frukost.

Efter vi hade ätit så gick vi ut på gården och lekte. Edgar hittade någon granne som han var tvungen att gå och hälsa på. För det måste man ju. Han är så otroligt social. På både gott och ont. Sen hittade vi leksaker.

Han är lite bättre på att stanna på vår gård i år. För han förstår bättre när vi säger att han kan gå vilse eller att det kan komma en bil. Förra året fick vi springa och hämta honom överallt hela tiden. Till slut fick vi sätta något för ingången. Vi bor i en stugby. Så det brukar vara en massa folk. Men i år är det ganska lugnt.

Vi hörde det åska lite och hoppades på att det skulle försvinna snabbt. Edgar ville bada i havet. Men tyvärr kom åskan närmare så det fick vänta.

Helt plötsligt började det ösregna. Så då fick vi gå in och titta på en film istället. Jag kände mig seg av åskan så jag vilade en stund.

När det hade slutat att regna så åkte vi till affären och handlade mat. För det hade vi inte så mycket. Det var så varmt och kvavt så vi kunde inte tänka klart. Vi köpte burgare och korvbröd t ex. Lite snurrigt. Med en Edgar som körde runt med sin lilla vagn och skulle prata med alla andra kunder som var där.

Jag och Jonas firade 7-årig bröllopsdag i måndags. Ullbröllop. Det kändes lite sådär i denna värmen. Vi har ibland gjort något som hör ihop med året vi har varit gifta. Men vi kunde inte hitta på något med just ull. Vi letade efter får men hittade inga. Ha ha!

Efter att vi hade grillat burgare och ätit det med korvbröd så blåste vi upp poolen så Edgar fick bada. Det var iskallt men det brydde inte han sig om.

På kvällen gick vi ner till havet. Det går inte att gå dit ner med Edgar utan att bada. Så Jonas fick offra sig. Jag badade benen. Enligt en granne här så var det 22 grader i vattnet i måndags. Så helt ok. Men jag kände inte för att bada då.

Det är så vackert där nere på kvällen. Så jag stod och tittade på solnedgången. Sen letade vi snäckor.

Igår tisdag så vaknade vi till strålande sol. Vi skulle få besök av min svärmor med man och bonussonen.

Katterna älskar att vara här. Det är så roligt att de trivs. Men de gillar inte bilresan. Nästa gång ska vi testa sån där lugnande spray som man kan spraya i burarna. Någon som har testat det? Det ska tydligen fungera.

När kommer de då? Det är jobbigt att vänta tycker Edgar. Så han fick bada lite i poolen innan de kom.

Jag satt i solen och läste en bok. Äntligen kan jag läsa igen. Jag har inte haft någon ro till det på länge. Kanske för att Edgar har varit mindre. Jag läser en bok av John Ajvide Lindqvist. Min favoritförfattare.

Äntligen kom storebrorsan och lekte med Edgar. Han blev så glad. Så han sa, Jonathan... jag älskar dig. Åhhh! Vi smälte lite.

Vi fikade först. Sen blev det en runda ner till havet. Edgar fick bada igen. Vattnet var varmare idag. Vi hade tänkt bada senare men vi orkade aldrig. Det kommer fler dagar.

Edgar var så trött när de hade åkt hem igen. Så han låg i sitt UV-tält och hade mys en stund. Tills det var dags att leka igen. Vi var också trötta. Så det blev inget bad fast att Edgar tjatade. Vi kände att han var lite för trött för det. Han blir så vimsig då.

Ikväll har vi mest slappat. Lekt utomhus tills Edgar blev ännu tröttare. Han var så där trött så det var svårt att natta honom. Men till slut somnade han. Samt jag. Ha ha! Jag var också väldigt trött. Sen vaknade jag och vi tittade på tv en stund. Skönt med semester och man kan göra som man vill.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer