Röntgenbild & läkaren som vägrar ringa!

Idag verkar Edgar inte ha så ont längre. Så skönt! Han är pigg och glad. Han har inte fått leka på golvet idag för att slippa få ont. Men han har blivit lite sur över det. Vi vill så gärna ha en mysig jul och att Edgar ska få må så bra som möjligt. Så det är ju för hans eget bästa. Men det är lite svårt att förklara.

Tack för alla fina kommentarer! De värmer! 💕

Här är hans röntgenbild på benet. Det är av! Usch! Tänk känslan när man fick se denna bild igår. Jag blev så ledsen. Jag har läst på lite idag om det. HÄR kan ni läsa om brutet underben hos barn. Jag har alltid tänkt att barn har så mjuka leder och att de inte kan få frakturer så lätt. Men tydligen är det just därför som de har större risk för detta. Deras skelett är även mer poröst än vad vårt är.

Igår när vi var på vårdcentralen så passade jag på att fråga om min läkare var där. Hon skulle nämligen ringt mig i måndags. Hon skulle ringa 6 stycken andra och alla de hade hon ringt. Men inte mig. Tack för den! O inte idag heller. Så imorgon måste jag ringa och antingen försöka få tag på henne eller gå till en annan läkare för jag känner av gallkramp igen. Det kom i eftermiddags. Jag vägrar ha ont över julen och inte våga äta allt gott. Det känns jättetråkigt. Hoppas de förstår det och kan hjälpa mig.

Nu ska jag snart göra lite julgodis. Jag känner mig lite piggare nu. Edgar och Jonas var ute en runda men jag orkade inte. Men imorgon ska jag ut och fixa med det sista innan vi ska ha julmys på kvällen.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Åh, så tråkigt att det gick så illa. Krya på lill-pojken!
Zaza
,
Du borde boka en läkartid för att resonera om din hypokondri. Du självdiagnosticerar dig med allehanda krämpor hela tiden. Att lida av hypokondri är som att ha vilken sjukdom som helst.; det är kort och gott en sjukdom i sig som man har rätt att få behandling för. Sannolikt finns det en anledning till att läkaren inte ringt dig. Jag gissar att det i din journal finns någon liten notering om att du ständigt dyker upp med någon ny åkomma. Idag är journalen tillgänglig för patienten att läsa on line. Jag skulle råda dig att grundligt läsa igenom vad som är journalfört på dig.
sillyme
sillyme,
Du känner uppenbarligen inte mig och har inte följt min blogg. Jag lider INTE av hypokondri. Jag är väl medveten om vad det är och det stämmer inte alls in på mig. Du lever tydligen inte med dagliga smärtor så du kan inte yttra dig om detta. Är du läkare kanske? Mina levervärden höjs ibland och jag har en påverkan på den pga att jag inte har någon gallblåsa. Läs på innan du dömer tack!
nouw.com/sillyme
Karin
,
Jag är nog benägen att hålla med Zaza till viss del. Har följt dina bloggar sen du blev gravid med Edgar (både denna och din gravidblogg). Jag undrar om det kanske skulle vara en idé att aktivt försöka ändra livsstil litegrann för att komma till rätta med dina kroniska smärtor? Du klagar på gallkramper, kanske borde skära ner på pizza/falafel osv, fikabröd, sötsaker... Börja träna aktivt och gå till naprapat för ryggproblemen. Se inte det här som kritik - tänker att det måste vara jättetufft att behöva ta så mycket smärtstillande under en så lång period och ha så många olika krämpor. Jag har själv opererats för endo, så vet att det kan vara tufft.. Har även en ettåring hemma så förstår att det kan vara svårt att få till fysisk aktivitet ibland. Men kanske när Jonas är hemma med E? Och att bara äta bättre kan säkert hjälpa en hel del.
sillyme
sillyme,
Det här är faktiskt mitt nyårslöfte! 😍 Jag måste ändra på något för att bli bättre. Så här kan jag inte ha det. 😄
nouw.com/sillyme
Sassa
,
Hypokondri i detta fallet är en trolig diagnos. Men starkaste argumentet till läkartiderna är ju att få utskrivet morfinliknande preparat. Att vara beroende av narkotikaklassade smärtstillande som dina spasmofen, citodon, oxicodin, morfin osv är också en sjukdom. Du har ju tidigare beskrivit hur du fått abstinens av att trappa ut medicin. Be inte om mer medicin, be om hjälp!
sillyme
sillyme,
Du verkar uppenbarligen störa dig på detta! Jag har Endometrios som gör att jag har svårigheter att gå. Då tar jag morfin vid behov. Jag har en bra läkarkontakt via Endometriosteamet. Mot gallkramper är Spasmofen tyvärr det enda som hjälper. Men läkaren jag pratade med idag nämnde att det fanns något som kunde motverka detta. Det ska jag ta upp med min läkare när hon är tillbaka. Smärtor är inget jag inbillar mig eller tror att jag ska dö av. De bara är där och gör det svårt för mig att klara av vardagen. Hade det varit psykiskt så hade jag såklart sökt för det istället. Jag går även på kbt för att lära mig klara av smärtan bättre i vardagen. Något mer du behöver veta? Jag kan skriva en uppsats om du vill. God Jul på dig! 😂
nouw.com/sillyme
Emma
,
Hej. Vet hur jobbigt det är med smärta pga olika anledningar och jag tycker fortfarande du borde se till att få hjälp av en smärtenhet/klinik för de är väldigt duktiga på just smärta oavsett vad den beror på eller som ditt fall flera olika diagnoser. Hoppas du kan njuta lite av julmaten och framförallt med familjen.
sillyme
sillyme,
Tack! Vi har pratat om att jag borde få hjälp via de. Ska träffa Endometriosteamet i januari igen. Samt börja träna. Tror det kan underlätta lite. 😍
nouw.com/sillyme