Pott-träning!

Vi ska försöka oss på det där med potträning. Edgar har suttit på pottan väldigt länge men det är inte förrän nu som han förstår och känner när han behöver kissa eller bajsa. Det är ju så bekvämt med blöja.

I förrgår så bajsade han på pottan. Han blev så stolt. Jag med!!!

Så idag har jag gjort en bok där vi sätter klistermärken för varje gång han har gjort något på pottan. Vi får se hur det går.

Nästa steg är väl att han får gå utan blöja här hemma och att pottan alltid står framme. Jag funderar på om vi ska ha en till. En som står på toaletten och en i vardagsrummet. För att undvika olyckor.

Hur har ni gjort vid potträning? Vad har fungerat bäst för er?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Paulinarodhe
Paulinarodhe,
Hoppas det går bra 😊
nouw.com/paulinarodhe
sillyme
sillyme,
Emma H
,
Vi körde efter boken Pottträning på 3 dagar (tog dock längre tid iofs började vid 1,5 år). Första dagarna så fick hon gå naken på underkroppen (la ut handukar mm på golvet och soffor mm.) när hon kissade så tog vi henne o satte henne på pottan och förklarade att det va här man kissade. När hon började säga til ordentligt när hon behövde gå så tog vi på trosor. Det tog lite längre tid än vi hade tänkt kanske mest för att hon inte brydde sig om att bli blöt eller bajsa på sig. Dock var det lite svårare på förskolan då svårare att avbryta leken för att gå. Men efter ett tag så satt det oxå plus natten. Men bra att börja så han är torr tills förskolan i höst.
sillyme
sillyme,
Funderar på den boken också. Samt att börja så. CI får se hur det går. Skönt om han kan vara blöjfri till förskolan börjar. 😊
nouw.com/sillyme
bolmgren
bolmgren,
Inget har hittills funkat här hemma, så har inga råd 😅 inte ens vara ihärdig och bestämd har hjälpt här 😂
nouw.com/bolmgren
sillyme
sillyme,
Jaså? Allt har sin tid. 😜
nouw.com/sillyme
Saynomore
Saynomore,
Vi tog bara bort blöjan när han började berätta att det kommer kiss och bajs 🤷🏻‍♀️ Inget hattande av och på utan vi bara körde på, blev blöjfri vid 2,5 år ☺️ Nån olycka på dagen i början men bara att torka upp, inga olyckor alls på natten. Aldrig gjort nån grej av det eftersom att det är det mest naturliga som finns att kissa och bajsa, inga applåder och glädjetjut och så utan bara konstaterat ”ja där kom kiss” ”skönt att bajsa” osv.
nouw.com/saynomore
sillyme
sillyme,
Ja det är nog det bästa. 😍 Får se hur det går för oss. 🙂
nouw.com/sillyme
Saynomore
Saynomore,
Ja alla barn är ju olika ☺️ Lycka till att hitta sättet som fungerar för er familj 💖
nouw.com/saynomore