Pepp på livet - Världens bästa team!

Idag tog jag bussen till MAS vid 8. Jag skulle få träffa alla i Endometriosteamet. Ja förutom min sjukgymnast som var ledig. Men henne har jag träffat så ofta så det gjorde inte så mycket.

Jag fick börja med att träffa psykologen 8:30. Jag går redan till henne så vi fortsatte där vi slutade sist. Jag hade fått några uppgifter som jag slutfört. Det gjorde att jag kände mig nöjd och glad. Sen fick jag lite nya uppgifter till nästa vecka när vi ska ses igen.

Sen gick vi ner en våning och där fick jag träffa min läkare/gynekolog själv först. Vi diskuterade mina smärtor, cerazette och andra mediciner jag tar. Hon ska kontakta en smärtläkare som hon har kontakt med och fråga om en bättre lösning för mig och mina mediciner. Jag går på Sertralin, Saroten och Lyrica. Kanske finns det något bättre mot nervsmärta och den ångest och depression som den medför.

Jag frågade om Cerazette kunde ge östrogenbrist. Men det borde det inte göra. Jag har gått på starkare hormoner som Synarela och Enanton som stänger av all hormonproduktion. Man hamnar i ett konstgjort klimakteri. Där får man östrogenbrist. Det märkte jag mycket på kroppsvärk som jag fick. Så pass jobbigt var det att jag fick använda östrogenplåster under behandlingen. Då kändes det bättre. Jag har nämligen läst att östrogenbrist kan göra reumatisk värk värre, vilket ligger i släkten.

Sen gjorde hon en undersökning. Det gjorde fruktansvärt ont när hon skulle titta på vänster äggstock. Jag har antagligen en sammanväxning där. Smärtan strålade bak mot svanskotan där min smärta ofta sitter. Så kanske detta är boven? Samt tarmen då som trycker emot känsliga nerver.

Efteråt fick jag gå och fika lite. Jag tog en Caramel Latte och Morotsmuffins på Espresso House. Mums mums vad gott det var.

Sen fick jag träffa läkaren, psykologen, sköterskan och barnmorskan i Endometriosteamet tillsammans.

De frågade vad jag hade för förväntningar. Att bli helt smärtfri sa jag då och skrattade för jag visste att det inte skulle hända. Men i alla fall mindre smärtpåverkad och våga/orka utföra olika aktiviteter mer. Psykologen kan hjälpa mig med strategier för att hantera smärtan bättre och inte känna att allt känns hopplöst när den kommer. Att våga utföra aktiviteter utan att vara rädd. Läkaren hjälper mig med olika smärtstillande för att jag ska orka utföra olika aktiviteter. Att få ett rikare liv helt enkelt.

Jag har så stark smärta som kräver morfin. Nu kanske många tycker att jag är en dålig mamma pga det. Men det är inget jag kan hjälpa. Jag känner mig som en bättre mamma när jag blir smärtlindrad och orkar mer. Någon hade synpunkter på Lyrica tidigare också när jag skrev om det. Men jag går på så låg dos att jag inte känner av den. Det blir mest jobbigt om jag glömmer att ta en dos. Vilket händer mer sällan nu när jag bara tar det två gånger om dagen istället för tre. Jag ska även ta alvedon regelbundet och inte bara vid behov. Även om den inte tar smärtan så mycket så kan den hjälpa till lite.

Jag fick vår plan utskriven på papper och när jag skulle gå så var jag bara tvungen att säga hur otroligt glad jag är som har kommit i kontakt med dessa fantastiska människor. Jag har många gånger blivit illa behandlad av vården. Men inte av dessa. De tror på mig och vill göra allt för att hjälpa mig. Jag blev nästan lite tårögd när jag sa det. För jag vet så många med Endometrios som inte får denna hjälpen.

Jag ska träffa läkare och psykolog tillsammans om ca 3 månader igen.

En stor eloge till Endometriosteamet i Malmö! ❤️❤️❤️


❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
skönt att du får hjälp nu 😃❤️
nouw.com/jennysvardag
sillyme
sillyme,
Jaaa! 😍
nouw.com/sillyme
Karolin
,
Vad skönt att du får så bra hjälp och att du känner dig tagen på allvar - det är inget som hör till vanligheterna känns det som! En fråga (om du orkar svara): På vilket sätt yttrade sig din endometrios från början, har det varit samma smärtor hela tiden eller har det blivit värre allteftersom? Jag börjar fundera på om jag har endometrios nämligen. Har alltid haft jobbig mensvärk men har även nu efter min förlossning (födde dec 2016) även fått ont (molande smärta i buk och rygg) mellan mens och ägglossning. Dvs. det blir inte så många smärtfria dagar i månaden 😓 Har sen ca 10 år (diagnostiserad) ibs och vet ju nu att det ofta hör ihop med endo hos kvinnor. Har tidigare mha P-plåster skjutit upp min mens och mådde då prima, men vill inte börja med det igen då vi planerar ett till barn inom några år. Vi kan bara få barn genom ivf (pga min man) och jag vill därför inte på något sätt påverka chanserna negativt. Sorry för lång kommentar 😅 Det väcker många frågor hos mig då du skriver så öpprt och bra om endometrios.
sillyme
sillyme,
Ingen fara! Bara roligt att få frågor. Jag tycker du ska söka dig till en gynekolog eller vårdcentral. Finns det något Endometrioscentrum där du bor? Vissa kan man söka med egenremiss till. Andra får man gå via vårdcentralen. Jag har också gjort ett antal hormonbehandlingar och det har blivit värre efter varje. Mycket blödningar och mer och mer smärta. Till slut började jag blöda från tarmen vid mens också. Då sökte jag först till VC där jag inte fick någon vidare hjälp. Min IVF-läkare hjälpte mig. Kanske du kan få hjälp av din? De är lite mer förstående och kunniga. Oftast i alla fall. Lycka till och maila gärna om du behöver mer stöd! 💕
nouw.com/sillyme
Anna ,
Åh så glad jag blir för din skull ❤️ Hoppas det blir bättre!
archeyyy.com