Övertrött barn & jobbtankar!

Jag ville skriva bebis som rubrik men Edgar är ju ingen bebis längre. Eller? När slutar de att vara bebisar egentligen?

Edgar vilade bara en kort stund i eftermiddags vilket resulterade i en övertrött Edgar ikväll. Jag har försökt att natta honom två gånger nu. Men det gick inte så bra. Han hoppar på min mage och kör armbågarna i halsen. Så jag gav upp och Jonas fick ta över. Han är så stark nu så jag orkar knappt hålla emot när han bråkar så. Men det gäller väl bara att ha tålamod.

Jag brukar sjunga för honom. Det tycker han om. Men inte ens det hjälpte idag. Ibland lyssnar vi på musik. Han är nära att somna flera gånger. Då märker han det och måste göra något för att hålla sig vaken. Något ni känner igen?

Idag har jag fått brev från både Arbetsförmedlingen och A-kassan. Så snabba de är. Jag är långsam och har inte fått iväg intygen ännu. Så det måste fixas i helgen. Det är lättare om Jonas och Edgar kan hitta på något själva så jag får en lugn stund. Sen får vi se hur det går. Det känns allt lite skrämmande att ge sig ut på arbetsmarknaden igen. Jag har inte jobbat på nästan 3 år. Vem vill ha mig? Vad klarar jag av? Jag vill ju inte vara till besvär. Men det löser sig nog.

En annan sak jag har funderat på är hur det fungerar med förskola om man är arbetslös. Vi har inte ställt oss i någon kö ännu för vi vet ju inte när det behövs. Jag är inte redo att lämna bort Edgar ännu heller. Helst inte så vild som han är. Hur ska främlingar kunna ta hand om honom? Det känns bara skrämmande. Nä jag vill vara hemma med mitt barn så länge det går. Jonas är ju ledig måndag till torsdag så jag hoppas på att hitta ett deltidsjobb. Jag behöver verkligen komma hemifrån själv känner jag. Men om jag inte måste så blir det inte av.

Nu är det helg igen. Dagarna bara flyger iväg. Jag vet fortfarande inte vad vi ska hitta på. Men vi skulle behöva komma hemifrån lite. Kanske någon kompis till Edgar vill leka. Vi får se.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Haha känner igen mig i läggningen 😂 du....oavsett om du inte jobbat på 3 år eller 10 så kommer det bli kanonbra 👏🏼 Och det där med att lämna bort sitt barn till främlingar är svårt men de är så duktiga på sitt jobb oftast på förskolorna idag så de kommer gå kanonfint när det väl är dags ❤️
nouw.com/egenodlatärdetbästa
sillyme
sillyme,
Tack! Jag behöver nog lite pepp! 😍
nouw.com/sillyme
SaraHHSofie
SaraHHSofie,