Öroninflammation & Coronatest!

Hej!
Dåligt med uppdatering här igen. Jag har ingen ork. Har jag ork så lägger jag den på familjen och sömnaden.

Vi är ju sjuka här hemma. En evighetsinfluensa som aldrig vill gå över. Edgar blev sjuk först, sen jag och sist Jonas.

Förra tisdagen började det göra ont i mitt öra. Min influensa med hosta och feber la till en förkylning också som tydligen ville sätta sig där. Jag har aldrig haft öroninflammation. På kvällen fick jag hög feber. Men sen försvann den igen. Örat har inte gjort så ont efter det men jag har riktigt jobbigt lock för örat. Som om jag är under vatten känns det som.

I fredags ringde jag vårdcentralen för jag läste på 1177 att vuxna bör få antibiotika. Jag tänkte att det skulle gå över av sig själv. Sköterskan tyckte att jag skulle komma dit. Jag hade tur och fick sista tiden för dagen. Så jag virade in ansiktet i en scarf och gick dit. Läkaren var bra skyddad ifall jag hade Corona. Öroninflammation hade jag. Men de ger bara antibiotika om man har det i båda öronen. Det hade inte jag. Jag fick en ny hostmedicin i alla fall. Sen gick jag hem och stängde in mig igen. Det var skönt att komma ut en liten stund efter att ha varit inne i 2 veckor. Hon tog även ett influensatest där de numera testar Corona också. Skönt det!

Nu en vecka senare med öroninflammation så gör det fortfarande lite ont och jag har lock för örat. Det är så jobbigt när jag pratar så jag måste ha en öronpropp i det örat. Många ljud gör väldigt ont i örat. Hostan är kvar och är fortfarande riktigt jobbig. Näsan känns värre igen tycker jag. Som om jag ska bli mer förkyld igen. Jag orkar inte!!! Men feber har jag nog inte. Fast jag tar Alvedon ofta för örat så jag vet inte. Jag toksvettas och fryser om vart annat.

Är inte detta Corona så vet jag inte. Jag hade en svår influensa i höstas. Även den med jobbig hosta och lite andnöd som jag även får nu till och från. Jag blir lätt andfådd. Men jag klarar mig hemma. Detta är 3:e veckan som jag är hemma. Jag går inte ut så länge jag mår så här. Läkaren tyckte att jag skulle stanna hemma tills hostan är borta. Det kan ju ta en evighet. Upp till 2 veckor kunde det ta att få svar på testet. Jag vill veta nu!!! Fast att det egentligen kvittar. Jag stannar hemma ändå. Det ska ALLA som känner sig sjuka göra. Men det hade ju varit skönt att veta om jag eventuellt är immun ett tag sen. Men det vet de ju inte ännu.

Edgars hosta är värst på morgonen och ibland vaknar han på natten. Men han mår mycket bättre. Lite snuvig är han också. Jonas har också hosta kvar. Jag hoppas verkligen att det blir ett slut på denna sjukdom snart för jag orkar inte må så här.

Hur mår ni?

❤️Magdalena❤️

  • Sjuk

Gillar

Kommentarer

L
,
Jag hörde en läkare idag på TV. Hon sade att det inte finns någon verksam hostmedicin. Släng skiten.
sillyme
sillyme,
Jo denna hjälper lite då det är Efidrin i den som vidgar. De på apoteket däremot hjälper dåligt.
nouw.com/sillyme
louisefreij
louisefreij,
Krya på dig och hoppas det inte är Corona!❤️
nouw.com/louisefreij
sillyme
sillyme,