Nej, jag äter inte fisk!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 4 - Men du äter väl fisk?

Nej! Jag äter inte fisk heller. För fisk är också ett djur. Tro det eller ej! Men det är sant. Ibland brukar jag säga att jag inte äter saker som har ögon och kan titta på mig. Då brukar de förstår lite bättre. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan äta fisk som vegetarian. För det ÄR ju inte vegetariskt. Då är man inte vegetarian i mina ögon. Man kan säga att man äter vegetariskt ibland.

Men jag får erkänna att jag åt fisk det första året innan jag blev vegetarian på riktigt. Jag var då 19 år. Det fanns inte så mycket att välja på 1996 om man säger så. Jag minns en äcklig konserv som nog fortfarande finns kvar. Är det någon som äter Kinafärs??? Urk! Sojakorv fanns också. Men den var inte alls så god som den är idag. Jag hade dessutom precis flyttat hemifrån och var inte så hemma på det där med matlagning. Visst hade jag lagat lite hemma. Men det fanns inget internet där man kunde söka information. Matbutikerna hade inte heller någon koll. Men sen lärde jag mig. Det kom mer och mer vegetariskt. Även i lilla Hässleholm. I Malmö blir man mer förvånad nu om det inte finns något vegetariskt.


Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Mysfamiljen
Mysfamiljen,
Köper du mycket färdigrätter typ sojakorv, falafel etc? Eller gör du mycket själv? Jag skulle vilja äta mer vegetariskt, egentligen helt vegetariskt. Jag skulle uppskatta måltidsförslag/inspiration och recept 😊
nouw.com/mysfamiljen
sillyme
sillyme,
Är lite lat och äter mycket färdigt tyvärr.
nouw.com/sillyme
sillyme
sillyme,
Oj! Får väl börja lägga upp lite recept och tips som var tanken från början. Sen kom Edgar. 😊
nouw.com/sillyme