Mitt barn äter inte djur!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 24 - Men ditt barn får väl äta kött?

Jo vi står och lagar extra mat till honom så han får i sig kött. Eh nej det gör vi inte. Vårt barn får självklart äta det samma som vi gör. Dvs vegetarisk kost enligt tallriksmodellen. Det är fortfarande bara 1/5 som behöver vara protein och det behöver inte alls att komma från djur.

Enligt mig känns det värre att ge sina barn kött innan de vet vad det är de äter. Tänk om era föräldrar tryckt i maskar i din barnmat som liten bara för att du skulle få i dig protein. Då hade kanske du också hellre valt t ex linser som är både nyttigare och godare.

Så jag vänder på frågan! Hur kan du ge dina barn kött? Kött från ett djur som ditt barn antagligen gillar.

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

elin,
Hoppas du får en super bra kväll<3
devote.se/johnssons