Samarbete

  Min dag på gynakuten!

  Igår åkte jag in till gynakuten. Jag har aldrig varit där på en helg och visste inte riktigt var jag skulle gå då. Men det visade sig vara på samma ställe som annars. Det är bara på nätterna som man får gå till gynavdelningen istället.

  En sköterska tog emot mig och jag fick en brits direkt eftersom jag hade så ont. Jag hann bara precis lägga mig ner tills en annan sköterska kom. Vi gick in på ett rum och pratade och hon tog lite prover. Sen fick jag lägga mig igen. Jag fick 2 alvedon.

  När jag hade varit där i en timme så fick jag även en Oxynorm som hjälpte lite i början. Men efter 2 timmar gjorde det mer ont igen. Så då fick jag en till.

  Det kändes bättre ett tag men sen blev det värre igen. Oxynorm är snabbverkande morfin och sitter inte i så länge tyvärr. Jag fick en stesolid som är lugnande och avslappnande och 2 alvedon till. Jag försökte sova lite men har så svårt för det på offentliga ställen. Jag kunde bara ligga på rygg så det kändes inte så tryggt.

  Vid 17:30 började jag få ont i huvudet också så frågade om jag fick äta. Nej det fick jag inte. Men jag fick en Oxynorm till. Migrän som bara blev värre och värre. En snäll sköterska fixade en migräntablett till mig.

  Efter en stund började jag kallsvettas och må illa. Så jag fick gå till toaletten och kräkas. Jag mådde jättedåligt. Sa till en sköterska som skulle återkomma. Då kom läkaren. När jag mådde som sämst.

  Vi gick in på ett rum. Hon verkade stressad men hade läst igenom min journal och visste vem jag var. Vi har träffats tidigare. Jag hade blod i urinen men glömde fråga varför. Inte så lätt när man mår dåligt. Jag kunde knappt prata.

  Hon gjorde en undersökning som gjorde så ont att hela jag skakade. Hon hittade ingen cysta eller något konstigt. Men trodde att det kunde vara sammanväxningar som gav smärtor. Jag ska få göra ett specialistultraljud senare i vår. Men det lär ta tid. Där kan de nog se det mer.

  Hon kunde inte göra så mycket. Men jag fick med mig smärtstillande hem. Hon ville inte öka min dos eftersom jag är patient hos Endometriosteamet. Jag skulle ringa de om jag fick mer ont igen.

  Efter undersökningen så fick jag gå hem. De hade t om städat min brits så jag fick inte ligga kvar. Det kändes lite jobbigt eftersom jag hade så ont efter undersökningen och mådde så illa. Men jag hade hemlängtan så det kändes ändå ok. Jag tog en taxi hem.

  Väl hemma fick jag en stor kram av Edgar och äntligen lite mat. Jag fick ta mer migränmedicin för den andra hjälpte inte så bra. Sen började jag må bättre. Jag och Edgar gick och la oss. Jonas fick bära över honom till hans säng sen för det orkade inte jag.

  Jag har sovit ganska bra i natt och vaknade 7:30. Då gick jag upp. Jag mår lite bättre idag men försöker att inte överanstränga mig.

  Såklart fanns inte Endometriosteamet på plats förrän på onsdag så där får jag inte heller någon hjälp. Så typiskt!!!

  Så här kan sammanväxningar se ut.

  ❤️Magdalena❤️

  Gillar

  Vegetariskt