Medberoende - Är du?

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt!

Veckans tema är Medberoende!

Det här är ett lite tungt ämne. Kanske något som många inte vågar prata om. Man kanske skäms.

Jag har ett ex som var beroende av alkohol. Det tog ett tag innan jag förstod det. Men när det hade gått ett tag så blev han bara arg när jag tog upp det. Jag försökte på olika sätt att få honom att sluta. Men jag hade inte styrkan och orken att klara av det just då. Han var ofta elak mot mig och alla runt omkring. Till slut fick jag nog. Det var inget förhållande jag ville vara i. Men det tog ett tag innan jag var fri. För han kunde inte släppa mig. Det var en riktigt jobbig tid i mitt liv. Jag flyttade då till Malmö och allt blev bättre igen.

Själv har jag varit beroende av morfin pga smärta. Men det är ju en helt annan sak. Jag har slutat när jag inte har behövt det längre. Men kan förstå de som missbrukar det. Det är nog lätt att trilla dit och bli fast. Jag har varit tvungen att sluta tvärt för att vården inte har fungerat. Det var väldigt hemskt!!! Så nu är jag mer försiktig om jag behöver ta det. Jag trodde då att det bara var ett psykiskt beroende man fick av morfin. Men det blir ett fysiskt begär. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle kännas. Men nu kan jag bara föreställa mig hur det är för de som är beroende av tyngre saker.

Hur tänker ni om detta?

Nästa veckas ämne är Psykisk ohälsa! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

🌸 Förlossningsdepression

🌸 Medberoende

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
❤️❤️❤️
nouw.com/biabia