Mat & sömn!

Idag vaknade Edgar vid 6 och ville ha mat. Sen kunde inte jag somna om. Men det kunde han. Hi hi! Vi gick upp och åt gröt vid 8:30. Sen låg han och Jonas och gosade i sängen.

Sen var det dags att hoppa i lite mysiga varma kläder och sjalen på mamma för ett besök på BVC. Vi skulle träffa läkaren idag.

Det var faktiskt lite lättare att bära honom i sjalen än selen. Det var ett tag sen vi använde den. Han kommer högre upp och närmre mig. Det blir mindre belastning på ryggen. Det finns säkert bättre selar än den enkla varianten vi har. Vi får se om vi köper någon sele sen. Sjalen är alldeles för varm att ha i sommar.

Idag var det en manlig läkare. Han var trevlig och Edgar charmade honom totalt. Han sa att såna här bebisar kunde göra ens dag. Bra betyg va? Edgar fick leka med en kloss. Läkaren ville se hur han kunde vrida och vända på den mellan händerna samt titta efter den när han tappade den. Fast Edgar tyckte läkaren och sköterskan var roligare. Sen kände och klämde han lite på honom. Kollade puls och om testiklarna fallit ner på plats. Det hade dem. Annars kan det bli operation när de blir lite äldre. Vi vägde honom. 6920 g tror jag det var. 64,3 cm lång. Han följer sin kurva bra. Allt såg bra ut så vi fick gå hem igen. Först gick vi inom Coop och köpte lite Katrinplommonpuré för han var så hård i magen i morse. Stackarn!

Kläder: Overall - Present // Jacka - H&M // Raggisar - Mormors hemmastickade // Mössa bredvid - Lilla Fröken Randig

Edgar somnade i sjalen och sov sen en stund. Vi gav honom lite mat. Sen fick han hoppa i ytterkläderna igen för det var dags för en gruppträff med dietist för oss vegetarianer i BVC-gruppen. Vi är rätt många.

Det var intressant. Hon pratade och vi ställde frågor. Hon sa att man skulle ge de protein vid varje måltid redan vid 6 månader. Men inga av de vegetariska färdiga puréerna man köper innehåller så värst mycket protein. Lite märkligt kan jag tycka. Så jag undrar lite över mängden. 1/5 ska vara protein för en vuxen i alla fall. Men svårt att veta med bebismat. Det många inte tänker på är att det finns protein i mycket mer än just kött.

Vi fick också svar på varför man inte bör ge mjölkprodukter innan de fyllt 1 år. Det är för att kalcium hämmar järnupptaget. Så även soja- och havreprodukter bör man inte ge som en komplett måltid. Men lite smakprov är ok. Man behöver inte heller bli orolig om barnet inte äter från alla källor vid varje måltid utan man räknar på per vecka. Ena dagen kanske bebisen mest vill äta potatis och andra dagen tofu. Men det första bebisen kan testa att äta är olika rotfrukter.

Edgar har ju precis blivit 6 månader och ska egentligen bara ha börjat med smakportioner nu. Men han äter mer än så oftast eftersom vi började ge honom mat vid 4 månaders ålder. Men han äter fortfarande lika mycket ersättning som innan. Ibland verkar han t om bli hungrig oftare. Kanske för att ersättningen inte mättar lika mycket längre nu när vi börjat med riktig mat. Det var också ok att ge de mycket frukt. Men det bör inte vara en hel måltid. Men mellanmål är bra. Edgar älskar verkligen frukt och bär. Hon sa säkert mycket mer men detta var det viktigaste jag kunde komma på just nu.

Några av Edgars kompisar var också där och det tyckte han var kul. Det var så roligt att se för alla bebisarna var väldigt synkade. Först spralliga och pratglada, sen lite gnälliga för att till slut somna. Sötisar!

När vi kom hem fick Edgar mat igen. Ikväll har han fått äta morot och potatispuré. Men han är inte så sugen på mat. Bara frukt. Kanske tanden som bråkar lite just nu. De kan väl tappa aptiten då.

Nu ligger han bredvid mig i sängen. Vi har fått lite problem med att få honom att sova själv. Han somnar hos oss som vanligt. Men sen när vi lägger honom i hans säng så blir han jätteledsen. Vi funderar på om han kanske inte tycker om att sova på rygg längre. Han är ju mer medveten om allt runt omkring och tycker kanske det är läskigt. För han kan ligga och böka i sängen länge innan han kommer till ro. Sparkas och vrider huvudet fram och tillbaka. Något ni känner igen?

Nu ska jag gå och lägga mig. Gääääsp!

Godnatt!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Emma H
,
Så där sparka o vrida på huvudet har vår lilla gjort sen hon kom i princip innan hon somnar. Är iofs bra då ingen risk för platt huvud 😊 men en stor kal fläck på bakhuvudet 😊