Mamma utmaning - TV & spel!

Jag och @Jennysvardag har startat en utmaning för alla bloggande mammor. Vi kommer att skriva om olika ämnen om barn och mammor varje dag som kommer upp klockan 17.

Har ni något ämne ni vill att vi tar upp? Gärna det. Skriv då en kommentar nedan.

Vill ni vara med? Jättekul! Skriv en kommentar så lägger vi till er i en lista under inlägget. Glöm inte att tagga oss i inlägget då så vi kan läsa det. Bloggar ni utanför Nouw och vill vara med så går det också bra. Skicka då blogglänken till oss.

Får ditt barn titta på tv och spela spel?

Jag var väldigt emot detta tidigare. Jag ville inte att Edgar skulle titta för mycket på tv. För jag märkte att han blev påverkad av det negativt. Idag är det mer positivt. Han lär sig så otroligt mycket via tvn. Han snappar upp ord som han helt plötsligt kan utan att vi har tjatat om det. Favoriten är Bolibompa Bokstäver och Siffror. Edgar kan siffror!!! Galet va?

Spela spel har vi ganska nyligen börjat med. Det här var jag ännu mer emot. Men märker att han lär sig mycket även där. Det är inte alls ofta som han får spela på surfplattan. Han har fått min gamla som jag inte är så rädd om.

Något som jag nog aldrig kommer att göra och som jag ser många gör är att låta barnen spela spel på mobiltelefoner. Den är min och aj aj inte röra. En iPhone kostar några tusen. Det är ingen leksak. Ett nej är ett nej. Jag kan tänka mig att vissa barn har fått spela någon gång på en telefon. Sen är det ju kört! Så nej! Telefonen är min. Man får ta med en leksak eller annat att roa honom med om han nu skulle bli uttråkad. Men jag tycker det är väldigt viktigt att barn får bli uttråkade ibland. Annars kan de inte hantera det senare.

Hur tänker ni?

❤️Magdalena❤️

Gillar