Mamma utmaning - Potträning!

Jag och @Jennysvardag har startat en utmaning för alla bloggande mammor. Vi kommer att skriva om olika ämnen om barn och mammor varje dag som kommer upp klockan 17.

Har ni något ämne ni vill att vi tar upp? Gärna det. Skriv då en kommentar nedan.

Vill ni vara med? Jättekul! Skriv en kommentar så lägger vi till er i en lista under inlägget. Glöm inte att tagga oss i inlägget då så vi kan läsa det. Bloggar ni utanför Nouw och vill vara med så går det också bra. Skicka då blogglänken till oss.

När tycker du att man ska börja potträna sitt barn?

Vi har redan köpt en potta till Edgar. Jag kommer inte riktigt ihåg hur gammal han var. Men under 1 år i alla fall.

Ibland när vi byter blöja och innan bad så sätter vi honom på pottan. Han vet vad kissa är och vet hur han ska göra. Men ibland när man frågar honom om han vill kissa på pottan så ler han stort och kissar på oss på skötbordet. Han verkar tycka att det är kul. Så jag har alltid en handduk redo att slänga över honom.

Jag vill inte säga någon speciell ålder. För det kan säkert vara så olika med barn om hur de upplever pottan. Man får känna av när man tycker att barnet är redo. Den pottan vi har verkar inte så bekväm att sitta på. Så vi borde köpa en annan.

Vi har lite trångt i badrummet och har tyvärr ingen fast plats för pottan. Det hade ju underlättat för oss alla om den bara hade stått där. Så vi kanske borde köpa en ring till toaletten istället? Fast där kan de ju inte sitta själva. Jag tror att Edgar vill sitta själv när han ska bajsa. För han går alltid iväg och gör det annars.

När har ni börjat potträna? När slutade ni med blöjor? Vad har ni för tankar om detta?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer