Mamma utmaning - Namn!

Jag och @Jennysvardag har startat en utmaning för alla bloggande mammor. Vi kommer att skriva om olika ämnen om barn och mammor varje dag som kommer upp klockan 17.

Har ni något ämne ni vill att vi tar upp? Gärna det. Skriv då en kommentar nedan.

Vill ni vara med? Jättekul! Skriv en kommentar så lägger vi till er i en lista under inlägget. Glöm inte att tagga oss i inlägget då så vi kan läsa det. Vi skickar listan till er via mail. Bloggar ni utanför Nouw och vill vara med så går det också bra. Skicka då blogglänken till oss.

Hur fick ditt/dina barn sitt namn?

Det där med namn är så svårt. Vi hade väldigt många flicknamn då vi under första graviditeten väntade en flicka, Edda. Pojknamn är svårare tycker jag.

Vi ville ha ett lite annorlunda namn. Något som inte är så vanligt. I magen kallade vi Edgar för Vilde. Han var en riktig vilde. Ett namn som skulle passat nu också.

Både jag och Jonas var väldigt noga med att vänta med att bestämma namnet tills vi hade fått träffa barnet. Känna efter lite vad som skulle passa. Namnet Edgar fastnade vi båda för tidigt. Men vi var inte riktigt säkra på det förrän efter ett tag. Vi kallade ändå honom för Edgar och det kändes bättre och bättre. Det passade honom. Så det fick det bli!

Vi kallar ofta Edgar för Eddie. Det finns många musiker som heter det. Samt Edgar efter självaste Edgar Allan Poe. Vi ville att namnet skulle betyda något för oss.

De andra namnen var svårare. Vi ville att han skulle heta något mer än Edgar. Man har ju 3 månader på sig att skicka in namnen. Vi bestämde oss inte förrän de sista dagarna.

Det blev Allan efter min morfar som jag saknar mycket. Han gick bort när jag var 11 år. Han var min favorit och jag var hos honom och mormor mycket när jag var liten. Edgar heter även Evert efter Jonas farfar. Någon som han aldrig fick träffa. Så dessa namn blev fina ihop.

Edgar Allan Evert

Vi är med i utmaningen:

@Penntrollet

@Jagochminahjärtan

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer