Mamma utmaning - Förskola!

Jag och @Jennysvardag har startat en utmaning för alla bloggande mammor. Vi kommer att skriva om olika ämnen om barn och mammor varje dag som kommer upp klockan 17.

Har ni något ämne ni vill att vi tar upp? Gärna det. Skriv då en kommentar nedan.

Vill ni vara med? Jättekul! Skriv en kommentar så lägger vi till er i en lista under inlägget. Glöm inte att tagga oss i inlägget då så vi kan läsa det. Bloggar ni utanför Nouw och vill vara med så går det också bra. Skicka då blogglänken till oss.

Går ditt barn på förskola? Varför/varför inte?

Jag har varit föräldraledig t om december 2017. Efter det är jag arbetslös och letar efter nytt jobb. Jonas jobbar enbart fredag till söndag. Så vi har inte känt något behov av förskola ännu.

Jag vill ta tillvara på den tiden som vi faktiskt kan vara hemma med Edgar. Han växer så fort och utvecklas varje dag. Vi vill vara där och få uppleva allt detta.

Vi kämpade också väldigt länge med att få Edgar. Så varför då lämna bort honom? Det känns inte rätt för oss.

Vi har jätteroligt tillsammans. Vi hittar på något nästan varje dag. Går till Öppna Förskolan eller träffar våra vänner med barn i samma ålder. Vi har det nog ganska lyxigt på det viset. Att vi får vara med Edgar så mycket och att det inte påverkas negativt på något sätt.

Men vi ska börja titta på Förskolor nu. Kanske han kan börja efter sommaren. Han blir 2 år i oktober. Då kommer han säkert ha mer behov av att leka med andra barn. Det har han inte nu på det sättet.

Edgar är väldigt social. Det är han som gör att vi får kontakt med andra föräldrar. Så det är bra för mig som är lite mindre social av mig. För det är mer jag som behöver komma ut och träffa andra.

Hur tänker ni om förskola?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Emma H
,
vår tjej började nu i januari då hon var 14 månader. Det har gått super hon älskar det o har utvecklats så mkt sen hon började. Så skönt för henne att kunna springa fritt o leka i flera timmar. Det blir svårare o svårare att skola in hur äldre de blir så tycker absolut att ni ska söka plats till Augusti.
Kassie
,
Många så väl psykologer som forskare är ense om att barn egentligen inte behöver förskola förrän vid tre års ålder och att det innan dess mest är för atr föräldrarna ska kunna jobba.
sillyme
sillyme,
Det tror jag också på! De som säger annat är nog mest avundsjuka på att vissa kan vara hemma länge. 😊
nouw.com/sillyme
Malla
,
Min dotter ska borja nar hon ar 3,5 ar. Vi bor ej i Sverige.