Mamma utmaning - Amning!

Jag och @Jennysvardag har startat en utmaning för alla bloggande mammor. Vi kommer att skriva om olika ämnen om barn och mammor varje dag som kommer upp klockan 17.

Har ni något ämne ni vill att vi tar upp? Gärna det. Skriv då en kommentar nedan.

Vill ni vara med? Jättekul! Skriv en kommentar så lägger vi till er i en lista under inlägget. Glöm inte att tagga oss i inlägget då så vi kan läsa det. Bloggar ni utanför Nouw och vill vara med så går det också bra. Skicka då blogglänken till oss.

Hur fungerade amning för dig?

Många tar det där med amning för givet. Att det är något som fungerar naturligt när man har fött barn. Men så är det inte alls. Många har stora problem. Vissa väljer bort amningen.

Jag var lite skeptisk mot amning innan jag hade fött Edgar. Jag trodde att jag skulle tycka att det var obehagligt. Så jag var beredd på att det inte skulle gå så bra.

Ganska direkt efter att Edgar fötts så ville de att jag skulle amma honom. Men han hade lite svårt för att få ett bra tag. Edgar var väldigt liten när han föddes. Det kändes jobbigt med mina stora bröst. På BB fick jag testa en amningspump men det kändes ännu jobbigare. Vi matade en del via kopp eller spruta med slang. Sen till slut fick jag en amningsnapp vilket gjorde det mycket lättare för Edgar att få ett bra grepp.

På nätterna sov Edgar så mycket så att vi fick ställa klockan var 3:e timme för att ge honom mat. Jag ammade en stund. Sen tog Jonas över och gav honom ersättning. Så fick vi hålla på länge. Min mjölk blev aldrig tillräcklig. Edgar somnade ofta också under amningen. Så vi fick ta av honom alla kläderna innan. Så det var lite jobbigt. Helst mitt i natten när man var som tröttast.

Samtidigt hade jag mycket gallkramper. Men kunde inte ta min medicin eftersom jag ammade. Jag stod ut i 2 månader. Sen började jag ta medicinen och mådde bättre. Men det var jobbigt att pumpa och slänga mjölk under de dagarna. Det kändes så hemskt. Eftersom det aldrig kom tillräckligt ändå så tog vi beslutet att gå över till ersättning helt. Det kändes som en lättnad. Då kunde vi turas om att mata honom.

Hur var det för er?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer