Mamma med Endometrios!

Hej brrrr!
Idag ringde min klocka 7:30. Edgar hade redan vaknat till vid 6:30. Men han somnade nog om. Jag gjorde det i alla fall.

Sen tog jag bussen till Kvinnokliniken. Jag skulle träffa min psykolog och läkare i Endometriosteamet. Min psykolog berömde mig för alla aktiviteter jag har gjort själv med Edgar. Det kändes bra och fick mig att vilja göra mer. Förutom att smärtan har blivit värre. Det är väl inte så konstigt egentligen. Från att knappt ha gjort något så är jag ute nästan varje dag och så gör jag hemmaträning samt går på mediyoga på det.

Min läkare kom in efter en stund. Jag berättade om mina ökade smärtor och ökade aktiviteter. Det var bra att psykologen var med också. Så nu fick jag som jag ville. Jag ska gå på oxycontin i en månad. Långtidsverkande morfin. Morgon och kväll. Det här hoppas jag ska kunna göra mig ännu mer aktiv. För de där snabbverkande verkar bara en kort stund. Det är dumt att ta flera sådana om dagen. Sen ska jag öka Lyrican till kvällen. 50 mg på morgonen och 75 mg på kvällen. Det har jag mot nervsmärta. Det är en låg dos. Så den märker jag inte av något.

Till hemuppgift fick jag att göra fler aktiviteter själv med Edgar. För det är det som är svårast för mig. Får jag ett smärtanfall när jag är ute själv med honom är det jobbigt. Men oftast går det bra ändå. Jag gör saker i min egen takt. Vilket såklart kan vara svårt med en vild 1-åring. Vi ska öva mer på att åka buss själva. Vilket vi gjort några gånger. Målet är att jag ska kunna åka tåg själv med Edgar och hälsa på familj och vänner som bor en bit bort. Det känns lite för stort ännu för mig.

Idag är det galet kallt i Malmö. Det är några minusgrader och blåser. Men solen skiner som tur är. Men idag hade det behövts vinterstövlar, benvärmare och en lång stickad polotröja. Så långt tänkte inte jag.

Nu har vi precis fikat lite och Edgar ska vila. Jag passar på att värma upp mig med värmedyna och filtar.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer