Livmoderlös i 5 dagar!

Godmorgon!
Det känns lite konstigt att skriva den där rubriken. Men det är ju sant. Jag trodde på något sätt att det skulle kännas som ett tomrum i magen. Men inte ännu i alla fall. Magen känns mest svullen ännu.

Jag kom ju hem på kvällen i torsdags. I fredags låg jag mest i min säng. För där är det skönast att ligga. Jag har varit trött och har sovit en del. Slumrat till lite då och då. Det är skönt att bara få vara. Edgar är så duktig och försöker att inte busa för mycket runt mig. Han förstår. Vi pratar mycket om kroppen nu för det tycker han är intressant. Helst skelett.

Jag har börjat med nya hormoner som ni ser på bilden. Jag behöver det eftersom de tog bort allt på mig. När man lämnar kvar äggstockarna så producerar de hormoner så man slipper ta något extra. Oftast i alla fall. Men i mitt fall så behöver jag dessa för att inte drabbas av benskörhet. Jag har ju blivit kastad in i klimakteriet. Lite läskigt. Det var nästan det som jag var mest rädd för innan operationen. För jag vet hur det känns. Jag har varit i kemiskt klimakterie några gånger och det var hemskt. Vi får se om dessa tabletter räcker. Annars finns det plåster med östrogen också. P-staven är borta och jag har ett stort blåmärke under ett plåster på armen. Visanne fick jag sluta med. Jag måste även ta blodförtunnande sprutor i en vecka. Det går bra. Jag är van vid sprutor också. Edgar var så nyfiken och fick titta på igår när jag tog den.

4 hål i magen blev det. Jag var lite rädd för att de skulle behöva göra ett snitt. För då tar det längre tid att läka. Men det räckte med dessa 4 och de gick in där de har gått in tidigare. Så det blir inga nya ärr. Bara att jag inte får sola magen i sommar. Så jag behöver köpa mig en ny baddräkt. Men det kan jag stå ut med för jag gillar inte att visa magen ändå.


I lördags hade jag fortfarande väldigt ont och låg mest i sängen. Jag hade svårt för att äta för jag mådde så illa hela tiden. Åt jag något så fick jag extrem magknip. Så det blev inte mycket mat. I söndags kom jag på att det nog var mina nya smärtstillande som gjorde mig illamående och gav mig magknip. Så jag testade mina gamla vanliga som jag hade kvar av. Direkt så försvann illamåendet och jag fick inte längre så ont i magen när jag åt. I de nya smärtstillande så är där något som ska hålla igång magen också så att man inte blir förstoppad så lätt. Bra när man tar högre doser ju. Men tål man inte detta så är det ju inte så kul. Så hela söndagen tog jag mina gamla vanliga mediciner istället och mådde bättre. Jag var sugen på mat så på kvällen fick jag välja något gott och vi åt pizza. Sen tryckte jag i mig en halv chipspåse också. Ha ha. Mindre bra mat kanske. Men jag fick i mig något och jag behövde nog lite salt.

Igår ringde jag Kvinnokliniken och frågade om jag kunde få ta mina gamla vanliga smärtstillande istället. Läkaren hörde aldrig av sig. Men jag hoppas att hon gör det idag. För nu är de gamla slut så jag måste ta de här äckliga igen. Direkt så kom illamåendet tillbaka och magknipen. Jag har knappt kunnat sova i natt för det har gjort så ont. Jag hoppas verkligen att hon hör av sig idag.

Jag orkade vara uppe lite mer igår. Hade mer energi. Men tog kanske i lite för mycket så det var därför som jag hade ont sen. Det är så skönt att jag har fått bra tid på mig att få läka och bara få vara. En månad blev jag sjukskriven. Sen får vi se.


Jag är så sugen på att sy. Men har lite svårt för att sitta upp normalt ännu. Det är skönast i sängen med en massa kuddar. Så där sitter jag och planerar sömnadsprojekt. Igår planerade jag t ex våra kläder till midsommar. En högtid som jag tycker är extra rolig att sy något nytt till. Jag ska sy en klänning till mig själv. Edgar ska få en tröja och byxor som ska matcha på något sätt. Jag tejpade ihop och klippte ut en ny storlek på en tröja till honom. För den jag har tänkt är lite liten i storlek 104.

En sak som är väldigt jobbig just nu är det fina vädret. Jag vill så gärna ut i solen men jag orkar inte gå så mycket ännu. Vi har inget bekvämt att sitta på så jag kan inte ens gå ut på gården. Jag får kanske testa att ta med några kuddar. Det är dags att köpa nya stolar som vi kan ha med oss ut samt ha på balkongen. De gamla har gått sönder. Så det får nog bli en liten runda till Rusta eller något snart.

Jag tycker att jag läker bra annars. Idag går jag in i 6:e dagen efter operationen. Det går framåt. Men jag får ta en dag i taget. Inte ha för bråttom. Det är så lätt att bara köra på. Som t ex att jag inte får lyfta tungt. Flera gånger har jag varit nära att lyfta Edgar. Eller om jag behöver böja mig ner. Jag måste vara mer noga med att be om hjälp då. För det gör ont och känns inte riktigt bra ännu.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

dianalowegren
dianalowegren,
sillyme
sillyme,
Lotten
,
Tack för att du delar med dig! Fortsätt bättring nu och som du själv nämnde "en dag i taget" 👍
sillyme
sillyme,
Tack!!! 💕💕
nouw.com/sillyme
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Klokt, du har genomgått en STOR operation kirurgiskt sett och organen satt inte utanpå. Försök att vila och njuta under din konvalescens
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Tack! En dag i taget. 💕
nouw.com/sillyme