Lite smått panikångest!

Idag har jag varit och gjort en magnetröntgen. Klockan ringde 7. Edgar låg hos mig och märkte knappt att jag la honom på kudden. In i duschen och sen var det dags för bussen som faktiskt var i tid.

När jag kom dit så blev jag lite förvirrad. Jag hade inga glasögon på mig och var väl lite nervös. De håller på och gräver och bygger nytt på framsidan så jag kom in en annan väg. En trevlig kvinna hjälpte mig att hitta receptionen.

Sen fick jag sitta ner och vänta. Då passade jag på att ta mina Stesolid som jag hade fått av vårdcentralen. Klockan blev lite mer än 8:40 innan de kom och hämtade mig.

Jag fick byta om till en sjukhusdress med omlottknyt. Den jag har på bilden. En sköterska satte en nål i min arm för jag skulle få ett medel som gör att tarmarna slappnar av och inte rör på sig. Denna medicin kan ge dimsyn och hjärtklappning. Mysigt!

Sen fick jag sitta ner och vänta i mitt lilla bås där jag hade bytt om. Då började stesoliden kicka in och jag satt och gäspade hela tiden.

Efter en stund blev det min tur. Jag fick lägga mig ner på britsen som de skjuter in i maskinen. Denna gång med huvudet utåt. Det kändes lite bättre. De lägger en platta över bröstet och spänner fast en i britsen. Bara det är lite otäckt. Jag fick den där medicinen i armen och sen var det dags.

Jag glömmer alltid hur trångt det faktiskt är i en magnetröntgen. Det känns som att näsan nästan nuddar taket. Även om det är öppet på båda sidor så ser man inte det när man ligger där.

Medicinen gav hjärtklappning ja. Eller om det var så att jag ändå tyckte det var otäckt fast att jag hade fått lugnande. Det första jag skulle göra var att hålla andan. Hur lätt är det när man känner av lite panikångest? Riktigt jobbigt och gjorde allt mycket värre. Jag fick knappt hyperventilera innan det var dags att hålla andan igen. 10 sekunder tror jag det var ungefär. Det var riktigt långa sekunder det där. Sen behövde jag inte hålla andan mer utan maskinen lät på ändå. Det låter väldigt mycket om denna maskin vilket jag glömde berätta. Så man får både öronproppar och stora hörlurar. Jag fick välja radio och tog P3.  

Jag vet inte hur lång tid det tog. Mellan 15-30 minuter stod det på lappen. Jag blev så lättad när de sa att det var klart och jag fick komma ut igen. Då var jag lite snurrig.

Efteråt gick jag inom Pressbyrån och köpte lite gott. Croissanter. Man får ju ha en belöning efter något sånt här. Sen tog jag bussen hem.

Väl hemma var jag så trött att jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden. Snark!

Har ni gjort en magnetröntgen? Hur tycker ni det är?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Lii76
Lii76,
Fy det låter riktigt otäckt😱 Hoppas det gick bra för dig.💕
nouw.com/lii76
sillyme
sillyme,
Mmm inte alls mysigt! Får se vad svaren säger sen. Tack! 💕
nouw.com/sillyme