Låt oss prata bajs!

Det har blivit extremt jobbigt att byta blöja på Edgar. Han bara vänder sig och ställer sig upp. Det värsta är när man ska byta bajsblöja. Ibland får vi vara två för att det inte ska bli bajs överallt. Jag brukar sjunga. Det funkar ibland. Eller så får han någon spännande sak att leka med, som t ex en sminkborste. Men det är inte alltid det funkar. Vårt skötbord är så lågt också så jag får så ont i ryggen.

Har ni några tips på vad man mer kan göra? Det är tur att vi har badkaret under. När det är riktigt illa så ställer man bara honom där och spolar av. Men det är också svårt när man är själv för det är ju så halt i badkaret. Vi måste köpa en ny badkarsmatta. Den vi hade innan blev så äcklig efter ett tag.

Så... tipsa på! 😜

❤️Magdalena❤️

  • Edgar

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Mitt tips är att prova att potta. Vi pottar på rutin vid blöjbyte flera gånger om dagen, låter tjejen sitta kvar en stund. Ofta kommer det kiss, och hon bajsar i princip bara på toaletten (vi har toasits). Vi började med det när hon var sju månader, byter kanske en bajsblöja varannan vecka. Nu var det bog tre veckor sedan sist och då var det för att farmor passade henne. Men det bygger alltså på att vi sätter henne på pottan, och inte på att hon håller sig och ger oss någon signal. Inte ett tips som passar alla, men när du ändå frågar... 😆👍
Karin igen
,
...och nu är hon 11 månader.
sillyme
sillyme,
Tack för tips! Vi har börjat lite. Han kissar mest men har bajsat en gång. Får nog göra det oftare. 😊
nouw.com/sillyme
Emma H
,
Vi låter oxå lillfisan gå på pottan eller toaletten. När vi väl byter blöja så får hon stå upp och göra detta. Så mkt enklare....det går ju inte ha dem stilla liggandes längre 😊
Emma
,
Som de andra också förslår så börja med pottan. Vår kille började gå på pottan vid 6 månader och sedan dess kan jag räkna gångerna vi bytt bajsblöja och han är 2.5 år nu. Skötbordet tog vi bort helt när han var 8 månader.
Stina
,
Vi lät honom stå upp vid toaletten så fick han kolla på paddan samtidigt.