Läkarsamtalet!

Idag ringde äntligen min läkare från vårdcentralen. Det var tur att jag hade telefonen i handen då för jag har alltid ljudet av.

Jag berättade om att jag varit på akuten i söndags och att den läkaren misstänkte magsår. När jag tänker och känner efter så skulle det faktiskt kunna vara det. För det bränner och hugger. Men jag har inte kopplat det till det eftersom det sitter på höger sida. Jag kan få ont på vänster sida ibland om jag druckit för mycket kaffe eller alkohol. Men tydligen kan magsäcken sitta lite olika och smärtan kan stråla ut lite här och där. Så hon hade också funderat på om det kunde vara det. Jag kan vakna vissa morgnar av en stark smärta i ryggen som gör att jag måste gå upp. Kanske magsyra som åker upp eftersom jag har ett bråck på magmunnen? Men gör det så ont??? Ja kanske om jag har ett sår där.

Så nu har läkaren skickat en remiss för gastroskopi. Jag vill inte!!! Det är sjukt obehagligt. Jag har gjort det två gånger och då utan ens något lugnande. För att få en tid och blev nersövd så får jag säkert vänta i ett halvår. Det orkar jag ju inte. Så jag ska få något starkt lugnande innan som heter Oxcasand. Då kan jag gå med på det. För även om det bara tar kanske 5 minuter så är det där långa 5 minuter. Jag klöks så lätt och att svälja en slang som är kanske 1 cm i omkrets är inte lätt. Men jag måste få reda på vad det är som är fel så jag kan få behandling därefter.

Men eftersom varken jag eller läkaren är säker på vad det är samt att mina leverprover ligger något förhöjda så ska hon skicka en remiss till kirurgen också. För det skulle kunna vara två olika saker. För jag tycker smärtan känns olika från dag till dag.

Läkaren tyckte att jag skulle testa Papaverin mot krampsmärtan i gallvägarna och se om det hjälper. Jag har det redan för smärtor när tarmarna jobbar för fort. Det gör galet ont på mig eftersom jag har en del sammanväxningar. Behöver jag gå på toaletten så måste jag göra det direkt. Annars känns det som att jag ska svimma ibland. Inte normalt va?

Hon trodde i alla fall inte att det är ett blödande magsår då mitt blodvärde ligger på höga 155. Hon trodde att det höga blodvärdet berodde på att jag druckit dåligt. Men jag tycker jag dricker bra med vatten.

Dagens Apoteksbesök. Det är extremt jobbigt att behöva gå enda till Södervärn nu när man behöver något. Men jag kom på att jag kan ju beställa vissa mediciner på internet så kommer de hem i postfacket. Men de får inte vara för stora.

Saroten - För ångest och smärta, jag somnar lätt med dessa
Microlax - För förstoppning efter att ha tagit Spasmofen
Papaverin - Mot kramper på glatt muskulatur (gallvägar, tarmar etc)
Oxycodone - Mot smärta

Edgars rumpa fick en ny salva. Vilken tycker ni är bäst mot röd stjärt? Jag tycker denna är bra!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Vegetariskt