Läkarsamtal - Endometrios!

Idag ringde min läkare i Endometriosteamet. Hon är så bra. Lyssnar och kommer med förslag.

Ibland har jag svårt för att somna för det gör för ont. Jag hittar ingen bekväm ställning. Jag har svårt för att sova på morfin så jag försöker alltid ta den minst 6 timmar innan jag ska sova. Men det resulterar i mer smärta.

Jag ska få testa Circadin som är Melatonin. Tyvärr ingick det inte i högkostnadsskyddet. Men kan vara värt att testa ändå. Det är helt naturligt och ger inga biverkningar eller beroende. Det säger bara till kroppen att nu ska den sova. Läkaren sa att det kunde hjälpa mot smärtan också. Jag tar även Saroten till natten som hjälper till lite. Så det ska bli intressant att testa.

Sen ska jag nog få gå på smärtrehab. Jag får en intensiv kurs i hur jag kan leva med min smärta. Sjukgymnaster, psykologer och smärtläkare finns på plats. Det kan nog vara nyttigt för mig. Bra att testa i alla fall.

Vi skulle höras sen i augusti igen för nu går hon på semester.

Smärtorna går lite upp och ner. I stugan mådde jag bättre. Antagligen för att jag slapp att bära så mycket och slapp gå i trappor. Vi tittar efter hus hela tiden. Vi hittade ett att hyra lite utanför Lund. Kanske kunde vara något? Hyran var den samma som nu fast vi får en trädgård också.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

M
,
Intressant. Vad fick du för dosering av Circadin? Har själv fått utskrivet 1 tablett, 2 mg till natten. Det är ungefär som Kyss Karlsson.

Kom hem från USA i söndags. Där köper man receptfritt melatonin, 10 mg, 60 tabletter i en burk.
sillyme
sillyme,
Jag fick också 2 mg. Antar att det inte kommer att hjälpa så mycket då det är smärtan som gör att jag inte kan somna. Har hört att det finns utomlands. Har du testat de?
nouw.com/sillyme
M
,
Och apropå icke vanebildande. Samma gäller Propavan. Sägs inte heller vara vanebildande, men inte hjälper de om man vill sova.
sillyme
sillyme,
Det enda som hjälper lite är Imovane. Men de vill man ju inte ta så ofta. Testat?
nouw.com/sillyme