Lååånga nattningar!

Lite julröd färg i håret fick det bli idag. Jag skriver om vårt julfirande imorgon för det blev lite sent.

Nu till något annat. Långa nattningar. Det är något som Edgar tycker är roligt nu. Det tycker inte jag. Han är som Alfons Åberg eller Emma Tvärtemot. Det går bra att borsta tänderna. Byta blöja och kläder är det alltid struligt med. Förutom idag när han fick en ny pyjamas med Pyjamashjältarna. Sen ska vi sova och mysa, det går han med på. Men så fort vi har lagt oss i sängen så ska han ha mer välling, dricka, det kliar, det ska sjungas, läsas böcker etc etc. Ikväll tog det nog 2 timmar innan han somnade. Så det där med egentid på kvällarna kan man bara glömma.

Något som känns igen hos fler med 2-åringar?

Ska han sova med Jonas så blir han ledsen för han går inte med på att läsa 10 böcker och sjunga som jag gör. Jag har börjat säga att han får välja en bok och sen får det vara bra. Men han testar och testar och testar. Man får inte ge sig. Det är väl det som är tricket. Men ibland har man inte tålamod till det.

Så nu är det dags för mig också att sova. Imorgon har vi en massa saker att bygga.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Förlåt, men våra nattningar tar en sekund 😬 de har de typ alltid gjort. Vi är benhårda och det är superviktigt med rutinläggning, helst runt 18.30 - 19.30 🙂 då somnar barn som enklast 😊
nouw.com/bolmgren
sillyme
sillyme,
Vi har haft bra rutiner men nu har han börjat trotsa mycket. Jag får vara lite hårdare. 😍
nouw.com/sillyme
Jennysvardag
Jennysvardag,
Åh, det är så jobbigt. Jag brukar säga till Loui med bestämd röst att nu är det god natt och du ska ligga ner i sängen och blunda med vargen, för vargen vill sova med dig nu. Då brukar ha ge med sig. Sen kanske det ju beror på hur länge dom sover på dagen med. Loui får bara sova i 1 timme. hoppas att det går bättre sen i kväll 😊
nouw.com/jennysvardag
sillyme
sillyme,
Edgar sover alldeles för länge på dagen. Får nog börja väcka honom efter en timme. 😍
nouw.com/sillyme
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Likadant här, det ska hoppas i sängen, läsa 712 böcker men till slut så är det bra och det tycks hon förstå nu. Kan ta från 5 min till 30 min att natta Livia.
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
Önskar det tog 5 min för oss också ibland. 😂😍
nouw.com/sillyme
Emma H
,
vår tjej sover högst en timme på dagen annars så skulle hon aldrig somna på kvällen. Vi har försökt hållt på rutiner sen hon var 6 månader, läggdax vid 19 så då blir det aldrig sena kvällar trots lång nattning.. Tänker att om ett halvår vid 2,5 kommer vi nog ta bort lunchvilan. Är oxå ganska bestämda vid nattning läser bara en bok sen släcker vi.
sillyme
sillyme,
Vi har börjat med 1 timmes vila nu. Hoppas det hjälper! 😍😍
nouw.com/sillyme