Kultur på recept!

Bild lånad från Pixabay!

Hej!
Jag skrev för ett tag sen om att jag hittade en lapp när jag var på vårdcentralen. Den låg där på bordet och jag tänkte inte på den först. Där ligger alltid något. Men precis innan jag skulle in till läkaren så läste jag vad det stod. Kultur på recept. Intressant! Jag stoppade ner den i väskan.

När jag kom hem så läste jag på den. Att man kan få kultur på recept av sin läkare om man lider av ångest och depression. Det känner jag verkligen av efter mina 4 år som arbetslös och med all smärta. Så jag mailade en som stod på lappen.

Hon svarade snabbt att jag skulle prata med min läkare om det först. Eftersom min läkare precis har gått på föräldraledighet så skrev jag ett meddelande på 1177. Där fick jag ett snabbt svar att någon skulle ringa upp mig. När hon ringde så berättade hon om en lapp som jag var tvungen att fylla i. Så jag gick dit igen och skrev på lappen och lämnade den igen.

Igår ringde hon jag hade mailat med. Hon berättade om hur allt skulle gå till och att hon hade en plats sparad till mig om jag ville ha den. Jaaaa!

Så nu i vår så ska jag få testa på lite olika kulturaktiviteter i Malmö. Det blir två gånger i veckan. Vi ska vara på Malmö live, Biblioteket, Konsthallen, Muséet m.m. Det blir workshops på vissa ställen också. Jag ska få sjunga t ex. T om få spela fiol som jag alltid har velat testa. Det här programmet är som gjort för mig. Förutom stadsvandringarna då. Hoppas jag orkar följa med.

Det här ska bli så kul. Den 14 mars ska vi ha ett möte med gruppen. Vi kommer att vara 12 personer tror jag.

Det hela är en forskning som de håller på med för att se om detta kan leda till att man mår bättre psykiskt. Det tror jag verkligen!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar