Kultur på recept - Malmö Live!

Hej!
Hur mår ni? Jag mår bra. 😍

Igår var jag på min första dag med Kultur på recept. Jag missade det förra veckan då vi var sjuka.

Vi försov oss. Så typiskt. Så vi blev lite sena till förskolan. Men det gjorde inget för jag hann ändå i tid. Vi skulle ses på Malmö Live. Malmös kulturhus.

Där fick vi en guidad visning av huset. Först tittade vi in i stora konsertsalen där Malmö Symfoniorkester satt och repade. Det är så mäktigt där inne. Jag skulle vilja gå dit en gång när de spelar. Så vackert.

Efter det gick vi vidare till en annan konsertlokal som heter Kuben. Där har jag varit en gång tidigare och sett Familjen spela.

På ett ställe ser det ut så här. Ett litet rum som är inrett med äldre möbler och saker. Mysigt! Vår guide berättade att en person hade bott där ett tag för larmet nådde inte in dit. Det kan jag ju förstå att man vill. Det tog ett tag innan de kom på det.

Överallt finns där konst. Det här ska föreställa en dirigents rörelser.

Sen blev vi bjudna på kaffe och vi satt och pratade. Vi ska få spela in en låt. Vi ska sjunga tillsammans och spela fiol. Sen ska det mixas ihop. En kul grej! Jag har ju erfarenhet av det då jag gör egen musik. Han frågade om någon spelade ett annat instrument. Melodica sa jag. Så den ska jag ta med.

Sist så fick vi testa att spela på en fiol. Min stora dröm att få lära mig. Han visade vad vi skulle få spela in. Jag satte det direkt fast att jag aldrig ens hållit i en fiol. Så det borde jag lära mig. Det är så otroligt vackert med stråkinstrument tycker jag.

När jag kom hem var jag så trött så jag somnade en stund. Nu längtar jag tills imorgon för då ska vi till Malmö Konsthall.

❤️Magdalena❤️

Gillar