Kött gör din infertil!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 30 - Så det är därför du har svårt för att bli gravid. Ät kött!

Den värsta frågan av de alla fick jag faktiskt av en sköterska på en vårdcentral. Jag var där och skulle göra en hälsoundersökning via jobb och nämnde att jag var både vegetarian och hade svårt för att bli gravid. Jag vet inte varför jag sa det till henne men vi kom väl in på ämnet. Då sa hon till mig att börja äta kött så skulle det nog gå bättre. Galet va??? Hur kan kött påverka fertiliteten? Jag skulle nog mer säga att den sänker fertiliteten med allt som de proppat i djuret innan. Samt alla hormoner som finns i både kött och mjölk. Det kan ju inte vara bra för människan. Just mjölk är ju till för bebisar, djur som människor. Inte vuxna.

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

Det här var sista dumma frågan jag har fått. Har ni tyckt att det var intressant? Något ni inte tänkt på tidigare?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

En Malin
,
Jag har länge funderat på om jag vågar ta upp ämnet soja i din blogg, men mitt inlägg är välmenande och inte ifrågasättande av din vegetariska livsstil. Just soja är ett livsmedel jag har undvikt i många år, eftersom det sägs vara hormonstörande. Det går att läsa mer, tex här:
sillyme
sillyme,
Jag äter endast soja som är GMO-fri! 😊
nouw.com/sillyme
sillyme
sillyme,
Samt inga mängder. Långt ifrån vad mjölkätare gör. Använder mer havre.
nouw.com/sillyme
En Malin
,
Hm, halva mitt inlägg försvann, efter att jag försökt skriva en länk. Jag lägger till några mellanslag: www greatlife se/artiklar-och-fakta/soja-inte-att-rekommendera
Sen skrev jag att jag inte ville skrämma upp dig, men ville väl få dig att överväga andra proteinkällor i första hand och bara äta sojaprodukter i mindre mängder. Men det låter ju bra att du redan gör det! 😊
sillyme
sillyme,
Tack! Jag försöker äta varierat. 😊 Ska spana in länken.
nouw.com/sillyme