Kött gör dig sjuk!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 26 - Blir man inte sjuk?

Nej att undvika kött gör dig inte sjuk. Snarare tvärtom. Vegetarianen äter troligtvis mer grönt än vad många köttätare gör. Det är i grönsakerna näringen sitter, inte i köttet. Köttet är protein och fett. Det får vegetarianen i sig från andra källor. Protein från bönor, linser, tofu, quorn, sojaprotein, etc. Det finns många alternativ. Om man äter mjölkprodukter så får man i sig mycket av fettet där. Annars är vissa oljor och t ex avokado bra fetter.

Hur allsidigt äter du?

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

En Malin
,
Du säger att det är mer näring i grönsaker än i kött, har du nån källa på det? Jag tänker mig att grönsaker är mest vatten och fiber, med spår av vitaminer, typ. Missförstå mig rätt - jag gillar grönsaker och tycker det är viktigt att äta sådana, också! 😊
Jag tror förresten jag hört nånstans att ägg är det näringstätaste som finns. Eller iaf att det har "allt utom C-vitamin".