Kirurgbesök & upp och ner!

Idag har jag varit på Kirurgen och träffat en läkare. Jag fick lite sällskap av en vän som också hade tid samtidigt. Det var ju kul!

Jag har inte så ont just nu så läkaren visste inte riktigt vad hon kunde hjälpa mig med för tillfället. Gallblåsan är ju borta och det verkar inte vara någon sten. I alla fall inte i början av året. Leverproverna är inte så höga heller. Vilket kan vara normalt när gallblåsan är bortopererad. Hon kände och klämde lite. Jag är väldigt öm på höger sida över revbenen. Hon trodde nog mer att det var en inflammation i muskelfästena där. Att det var bra att jag gick till en sjukgymnast. Men hon kunde ju inte säga att det inte är gallkramper jag känner av också. Det är ju fullt möjligt. Men så länge mina leverprover är ok och jag inte mår sämre så valde vi att avvakta lite. Jag skulle söka mig till vårdcentralen igen om symptomen blev värre eller om jag får tecken på gulsot. För då kan levern vara drabbad. Jag får ju en något förhöjd temperatur ibland på runt 1 grad. Men för tillfället känns det bättre igen. Det kändes onödigt att göra en magnetröntgen igen vilket jag höll med om. Då är det bättre att eventuellt göra den om jag skulle få mer besvär igen. Skönt att slippa det!!!

När jag kom hem så hade den här lille förkylda killen sovstrejkat lite igen. Blev så glad när jag kom så det absolut inte blev mer sömn. Tydligen somnade han en liten stund i vagnen. Jag tror att han tycker det är lite jobbigt med näsan. Det tycker jag också är jättejobbigt när jag är förkyld. Det går ju inte att sova med täppt näsa. Det är i alla fall skönt att han är så pass gammal nu så att han kan andas med munnen. Mindre bebisar gör inte det.

Jag hade köpt med lite frallor som vi smaskade på och en massa kaffe till denna trötta mamman som inte fått mycket sömn.

Efteråt busades det mycket. Edgar ställer sig upp och sätter sig ner hela tiden. Upp och ner, upp och ner. Han har precis kommit på hur han ska göra för att sätta sig ner igen när han står. Tidigare har han trillat. Nu är han lite försiktig och sätter ner rumpan först. Duktig kille!!! Han har också börjat släppa ena handen när han står. Det är lite vingligt ännu. Men snart står han nog själv!!! Stora killen!!!

Edgar tycker att jag ska virka något roligt djur från denna bok som jag fick av min mamma. Det är kul att virka. Jag ska bara få tid över till det. Tror vi måste sätta av tid i veckan där vi kan få pyssla med något kreativt själva. Både jag och min man behöver det. Jag ska sy lite mössor till Edgar också. Det lär behövas snart!!!

Papper är kul att leka med. Jag blir bara lite orolig för att han ska skära sig. Det gör ju så ont.

Edgar har matstrejkat lite idag också. Kanske han har ont i halsen. För det enda som går ner är kalla klämmisar, frukt och bär från frysen och mackbitar. Kanske den ena tanden bråkar också. För han tuggar frenetiskt på matnappen när vi har lagt i något kallt.

Edgar ska också äta själv helst annars vill han inte. Han har ju kommit på hur man ska göra med klämmisarna. Jag måste köpa såna där man kan fylla på själv. Så kan man göra egna puréer. Apelsin gick också ner. Vi skär ut fruktköttet så han kan äta själv. Så slipper han skalet runt klyftan.

I eftermiddags så la vi oss alla tre i sängen och lyssnade på musik. Då somnade Edgar ganska snabbt. Han behöver lugn och ro och kunna slappna av utan att vara rädd för att missa något kul. Vi sov i en timme ungefär. Jag hade kunnat tänka mig en längre stund men det ville inte Edgar. Så det var bara att gå upp igen.

Ikväll har vi tittat på Bolibompa. Edgar tycker bara det är kul när Draken eller Filmisarna är med. Sen måste vi dansa Drakdansen. Han är så duktig på att klappa. Börjar jag sjunga en låt där man ska klappa takten så gör han det själv utan att vi börjat. Han har börjat förstå ord och försöker t om att härma oss ibland. Ord som vi har hört honom säga är Eddie, kissa, macka och katt. Han vet vad katterna heter. Men mamma kan fortfarande betyda nam nam, välling eller mat. Han kanske förknippar mig med mat?

Nu sover Edgar gott i sin säng och vi har precis kollat på Idol. Jag tycker att Chris och Gabriel är bäst. Vem tycker ni?

Nu ska jag förbereda ett hemligt inlägg som ska upp imorgon på morgonen. Så håll utkik!!! ✨✨✨

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer